понеділок, 18 лютого 2008 17:01

Ді Стефано отримав спеціальну нагороду від Платіні

Президент УЄФА Мішель Платіні назвав легенду "Реала" Альфредо Ді Стефано "найбільшим з великих", вручивши йому вчора, 17 лютого, спеціальну нагороду.

На спеціальній церемонії в Мадриді Платіні нагородив Ді Стефано за відданість футболу впродовж всього життя. Ді Стефано втілює собою п"ять тріумфів мадридського "Реала" підряд в Кубку європейських чемпіонів. Крім того, аргентинець добився значних успіхів на тренерському терені.

- Ви є найбільшими з великих, - заявив Платіні, звертаючись до 81-річного Ді Стефано, який забивав голи у всіх п"яти фінальних матчах Кубка чемпіонів в період з 1956 по 1960 рік, а зараз є почесним президентом "королівського клубу". - Неможливо уявити собі футбольну історію без вас. Мадридський "Реал" тих часів, коли ви самі виходили на поле, назавжди залишиться в історії. Немає ніяких сумнівів, що слід, залишений вами, ніколи не буде стертий.

- Ви привнесли в європейський футбол ритм аргентинського танго, помножений на ідеальну техніку і феноменальну швидкість, що було фірмовим знаком великого "Рівер Плейт" 40-х і 50-х років, - додав Платіні. - Неможливо оспорити геніальність аргентинського футболу, який прогресував навіть в роки Другої Світової війни, коли спорт номер один зупинився в розвитку на європейському континенті. До нашої величезної радості, ви продемонстрували еволюцію футболу на європейських аренах.

uefa.com

Зараз ви читаєте новину «Ді Стефано отримав спеціальну нагороду від Платіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі