четвер, 29 грудня 2011 14:11

Деякі учасники Євро-2012 можуть переселитися з Польщі в Україну

Деякі учасники Євро-2012 можуть переселитися з Польщі в Україну

Деякі команди-учасниці фінальної частини Євро-2012, які гратимуть в Україні, можуть змінити свій вибір щодо базування в Польщі. Якщо команда приїде в Україну напередодні матчу, проживе кілька днів на трансферній базі, вона може залишитися в ній для того, щоб краще підготуватись до матчів і змінити місце прописки бази. Про це в інтерв'ю Інформаційному центру "Україна-2012" заявив директор турніру в Україні Маркіян Лубківський.

"Незважаючи на те, що питання базування національних команд вирішено, місце прописки збірних може бути змінене на нашу користь. Скажімо, збірна Голландії наразі вирішила, що буде базуватись в Польщі і літати до нас на матчі. Але після того, як вона зупиниться в трансферній базі ("Металіста" чи іншій) – команда може передумати. Адже загалом команда буде проводити в Україні переважну більшість днів.

Наприклад, матч 9 червня в Харкові. Голландським футболістам необхідно 8 червня прилетіти в Харків, переночувати, ще один день гри, можуть і 10-го залишитись. Тож я не виключаю, що деякі з команд, які їдуть до того чи іншого міста, не захочуть повертатися до Польщі на свої бази, щоб відпочити і краще підготуватися до матчів. Це мій прогноз", – підкреслив Маркіян Лубківський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасники Євро-2012 не хочуть жити в Україні: 13 з 16 обрали Польщу

За його словами, 2 грудня після жеребкування усім 16 збірним був представлений каталог трансферних баз України. "До переліку центрів, зокрема, ввійшли такі об'єкти, як у Донецьку РСК "Олімпійський" чи стадіон "Металург" з проживанням у готелях "Вікторія" чи "Рамада". У Харкові – стадіон "Динамо" і готель "Космополіт". У Києві стадіон "Динамо" і готелі "Рів'єра" і "Діарсо". Львів представлений базою "Скіф" і готелями на вибір "Дністер" чи "Нобіліс". Загалом трансферних баз може бути й більше, оскільки у нас не використовується основні тренувальні бази.

Нагадаємо, в Україні базуватиметься постійно українська, французька і шведська збірні. Зокрема, збірна Франції мешкатиме в одному з найкращих тренувальних центрів Євро-2012 – домашній базі донецького ФК "Шахтар" – "Кірша". Керівник МОК заявив, що для України нема великої трагедії в тому, що більшість команд-учасниць Євро базуватиметься в Польщі. За його словами, цей вибір зумовлений різними причинами і не пов'язаний з якістю тренувальних центрів України.

"Якість тренувальних баз України – бездоганна. І вибір команд на користь польських центрів був зроблений з інших причин. Ми не бачимо у цьому жодної трагедії. Натомість готуємося до гідного прийому армії вболівальників, які до нас завітають, адже за результатами жеребкування в Україні відбуватимуться найцікавіші матчі турніру", – завважив Лубківський.

Зараз ви читаєте новину «Деякі учасники Євро-2012 можуть переселитися з Польщі в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі