вівторок, 04 листопада 2008 13:24

Девіч може дебютувати в збірній проти Норвегії

Девіч може дебютувати в збірній проти Норвегії

Вчора головний тренер збірної України Олексій Михайличенко прийняв рішення викликати гравця "Металіста" Марко Девіча в Конча-Заспу для підготовки до контрольного матчу з Норвегією, який відбудеться 19 листопада в Дніпропетровську.

Вчора ж ФФУ отримала з ФІФА офіційне роз"яснення від директора юридичного відділу Марка Віллігера і шефа департаменту по статусу та трансферам гравців Омара Онгаро, з якого випливаэ: зміни, що набули чинності 30 травня цього року та зобов"язують футболіста, який змінив громадянство, прожити в країні на момент дебюту в збірній п"ять років поспіль, на Девіча не розповсюджується.

Свій український паспорт гравець отримав за два дні до нововведення, а значить, згідно старим правилам, йому досить і двох років.

Цікаво, що в цілому Девіч прожив в Україні дев"ять років: дитячі роки під час війни в Югославії - з 1990 по 1995 рік - він прожив з матір"ю в Харкові, а з 2004 року почав виступати за українські клуби - спочатку "Волинь", потім "Металіст". Всі документи, що підтвреджують цей факт, харківський клуб передасть сьогодні у ФФУ для подальшої передачі у ФІФА.

Зараз ви читаєте новину «Девіч може дебютувати в збірній проти Норвегії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі