четвер, 14 червня 2007 09:04

Десятку найбагатших тенісистів очолюють Федерер та Хінгіс

Список найбагатших діючих тенісистів світу, очолили перша ракетка світу швейцарець Роже Федерер і його легендарна співвітчизниця Мартіна Хінгіс. Роже за свою 8-річну професійну кар"єру заробив більше 30 мільйонів доларів призових, Мартіна ж примусила розщедритися організаторів різних змагань на 20 мільйонів. Відзначимо, що доходи від рекламних контрактів в даному рейтингу не враховуються.

Отже, перша десятка.

Роже Федерер (Швейцарія, 1) - 30,4 мільйона доларів

Почав свою професійну кар"єру в 1999 році. Свої основні призові гроші він заробив на турнірах "Великого шолома". У 2003 році виграв Уїмблдон. У 2004 - US Open, Australian Open і Wimbledon. Наступного року знову виграє US Open і Wimbledon. У 2006-му перемагає на трьох турнірах Великої четвірки, окрім Roland Garros. Паризькі змагання Федерер ще жодного разу не вигравав.

Мартіна Хінгіс (Швейцарія, 9) - 20 мільйонів доларів

26-річна Мартіна рано почала займатися тенісом і практично весь свій статок встигла сколотити ще до 2002 року. Саме цього року Хингис завершує кар"єру за станом здоров"я і повертається в теніс тільки в 2006-му. Серена Уільямс (США, 7) - 17,4 мільйона доларів

Цього року американка стала переможницею Відкритого чемпіонату Австралії по тенісу. У червні 1985 року її батько Річард Уїльямс звернувся по допомогу до ватажка ямайської мафії, контролюючою Кермелу, з пропозицією дати йому у борг 100 тисяч доларів на навчання двох старших дочок за умови, що він виплачуватиме їм щомісячно по 25 відсотків з майбутніх гонорарів. Йому дали ці гроші, які надалі перетворилися на відмінний стан.

Лейтон Хьюїт (Австралія, 16) - 16,9 мільйонів доларів

На Roland Garros-2007 Лейтон "оступився" в 1/8 фіналу, програвши переможцеві Рафаелю Надалю. Хьюїт за всю свою професійну кар"єру жодного разу не вигравав жодного турніру "Великого шолома".

Вінус Уїльямс (США, 31) - 16,4 мільйона доларів

Вінус завжди відрізнялася своїми відмінними фізичними даними. І коли теніс переступив межу від технічної гри до силової, з Вінус на корті мало хто зміг справитися. Її зріст (192 см) дозволяє їй подавати з небувалою для жінок швидкістю 200 км/ч, завдавати сильних ударів на задній лінії і без проблем атакувати біля сітки.

Жюстін Енен (Бельгія, 1) - 15,6 мільйона доларів

Енен третій рік підряд виграє Roland Garros. 16 листопада 2002 року вона вийшла заміж за тенісного тренера Пьера-Верба Арденна, але в січні 2007 року розвелася з ним, із-за чого не змогла взяти участь у Відкритому чемпіонаті Австралії. Під час заміжжя носила подвійне прізвище Енен-Арденн. Тепер відмовилася від приставки Арденн.

Кім Клейстерс (Бельгія) - 15 мільйонів доларів

У 2007 році Ким закінчила свою кар"єру тенісистки. Вона ставала п"ятикратною фіналісткою турнірів "Великого шолома" і переможницею Відкритого чемпіонату США в 2005 році.

Густаво Куертен (Бразилія) - 15 мільйонів доларів

Густаво три рази ставав чемпіоном Відкритого чемпіонату Франції (1997, 2000, 2001) в одиночному розряді. Бразилія проголосила його "найбільшим спортсменом разом з Сенною і Пеле".

Амелі Моресмо (Франція, 4) - 13 мільйонів доларів

У 2006 році Амелі була першою ракеткою миру, переможниця відкритого чемпіонату Австралії 2006 року, чемпіонка Wimbledon 2006 року. Виграла за кар"єру 23 турніри в одиночному розряді. У неї є власна воскова фігура в музеї Grevin в Парижі і свій винний льох будинку в Женеві, де вона постійно проживає.

Марат Сафін (Росія, 24) - 12,9 мільйона доларів

Марат почав займатися тенісом не випадково: його мама Роза Ісланова входила в десятку кращих тенісисток СРСР, вона ж тренувала його з 6 до 13 років. Цього року на Roland Garros збирався претендувати на головний трофей, але несподівано програв в другому крузі. І відразу після турніру почав говорити про завершення кар"єри. Поки Марат не робив офіційної заяви про це. www.sport.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Десятку найбагатших тенісистів очолюють Федерер та Хінгіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі