неділя, 06 жовтня 2019 08:19

Дерев'янченко спірно програв Головкіну: обоє готові на матч-реванш

 

На арені "Madison Square Garden" в Нью-Йорку, США, українець Сергій Дерев'янченко у жорсткому, досить рівному протистоянні поступився Геннадію Головкіну з Казахстану і не зміг здобути вакантний титул IBF у середній вазі. Усі судді віддали перемогу колишньому багаторічному домінанту дивізіону Головкіну – 114:113 і 115:112 двічі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надія, що Головкін постарів: Дерев'янченко вдруге битиметься за титул

Бій розпочався жахливо для українського боксера. Вже в першому раунді йому відрахували нокдаун – після забороненого удару по потилиці. А в другому у нього на правій брові відкрилося глибоке розсічення після лівого бокового казахстанця.

Такий початок тільки завів Дерев'янченка і протягом усього наступного періоду він більше завдавав ударів, перепрацьовуючи суперника за рахунок швидкості, мобільності та молодості. Головкін періодично включався у бій, акцентовано потрапляв, але ці удари Дерев'янченко мужньо витримував. Було очевидно, що Головкіну бракує попередньої функціональної готовності і сфокусованості. Йому вже 37,5 років – і вік в цьому поєдинку зіграв свою роль і збільшив шанс Дерев'янченка. Але програні стартові раунди і кров, яка заливала праве око, не дозволили українцеві перемогти. Та й ще до бою було зрозуміло, що судді в рівному бою будуть прихильні до суперзірки світового боксу з Казахстану. Це бізнес і саме перемога Головкіна фінансово вигідніша тим, хто вже планує його майбутні бої. Зокрема, і третій поєдинок проти мексиканця Сауля Альвареса.

Сергій Дерев'янченко заслужив повагу вболівальників. Він залишив у бою все, що мав, показав характер, волю до перемоги. Але його можливостей забракло щоб явно перевершити навіть не найкращу, постарілу версію Головкіна.

Можливостей Дерев'янченка забракло щоб явно перевершити навіть не найкращу, постарілу версію Головкіна

Казахстанець коментував бій під незадоволений гул і шум уболівальників.

- Після першого раунду я зрозумів, що це буде важкий бій. Я відчуваю, що сьогодні у мене був не найвдаліший день. Я трохи втратив фокус. Він показав дуже велику мужність. Чи готовий я дати йому реванш? Звичайно, якщо це буде великий бій для DAZN (стрімінгова платформа, яка транслювала бій – gazeta.ua) і фанатів, то я готовий. Бій з "Канело"? Я відкритий для всіх. Є багато чудових чемпіонів.

Коментар українця навпаки був схвально підтриманий фанатами.

- Я відчуваю себе добре. Січка іноді закривала мені око і я не бачив, і тоді він знаходив мене боковим ударом. Під час нокдауну він потрапив мені в область потилиці, я не бачив сам удар. Я встав і продовжив бій. Не було сильного потрясіння. Я б хотів провести реванш, якби це було можливо. Я готовий.

Сергій Дерев'янченко за рік не скористався другим шансом стати чемпіоном світу. Торік у жовтні він поступився розділеним суддівським рішенням у бою за вакантний титул IBF американцеві Даніелю Джейкобсу.

Зараз ви читаєте новину «Дерев'янченко спірно програв Головкіну: обоє готові на матч-реванш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі