неділя, 27 вересня 2020 16:38

Дерев'янченко програв третій чемпіонський бій: чому так сталося

 

Минулої ночі на арені Mohegan Sun Casino в Анкасвіллі, США, український середньоваговик Сергій Дерев'янченко, 34 роки, змарнував третій у профі-кар'єрі шанс стати чемпіоном світу. За одностайним суддівським рішенням – 112:116, 110:118, 111:117 - він поступився американцеві, 30-річному Джермеллу Чарло. Для нього це був третій успішний захист титулу WBC у середній вазі. Gazeta.ua аналізує, чому так сталося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 українських нокаутів півріччя у боксі

Вперше програв справедливо

Якщо попередні поразки Дерев'янченка американцеві Даніелю Джейкобсу і казахстанцю Геннадію Головкіну – обидві за вакантний титул IBF – були спірними, то цього разу український боксер програв справедливо. Вперше у профі-кар'єрі. Можливо, це була його остання спроба зійти на чемпіонський трон. А може й ні – рівень показаного ним боксу не сильно відкине його у світових рейтингах. Сергій і надалі є в еліті середньої ваги і все ще у нього може бути.

Без родзинки і хитрості

Дерев'янченко працював надто академічно, без особливої видумки і розставляння "пасток" для суперника. Його діям бракувало родзинки, витонченості, хитрості. Він був помітно заряджений на удар, у зв'язку з чим виглядав затиснутий в своїх діях, їм бракувало легкості. Натомість його візаві виглядав цілком розкуто, мав перевагу у швидкості і діапазоні дій. Він сповна скористався своєю величезною перевагою в габаритах – складалося враження, що зустрічаються атлети з різних вагових категорій, навіть не сусідніх. Передньою рукою Чарло вміло стримував суперника і набирав очки. Так, Дерев'янченко потрапляв, але його ударам бракувало акценту і вони не несли великої загрози американцеві.

Передньою рукою Чарло вміло стримував суперника і набирав очки

Бився до останнього

Дерев'янченко вийшов відпрацювати на максимумі, зарядженим на важку, виснажливу працю. Він її і зробив – наскільки міг, мабуть, у цей день. Він боровся, викладав усі сили, пресингував і нав'язував розміни на ближній дистанції. Показав характер і бився до останнього. Він забрав чемпіонські – три останні – раунди, коли, в принципі, вже все було вирішено. Йому можна було б віддати ще один – два, але на перемогу Сергій не заслужив, не напрацював, не переконав у цьому суддів. 112:116 – рахунок, який виглядає найбільш близьким до істини.

Статистика

Дерев'янченко мав перевагу у кількості викинутих ударів – 681 проти 627 і за кількістю влучних силових ударів – 163 проти 134. Чарло переважив суперника за влучними ударами – 219 проти 180, а особливо влучними джебами – 85 проти 17.

Час задуматись

В бою з Чарло Дерев'янченко не побував у нокдаунах, як це сталося в зустрічах з Джейкобсом і Головкіним. Але у третьому і восьмому раундах його ноги підкосились після пропущених ударів і він був на грані падіння – пощастило, що це сталося в самому кінці раундів. А в дев'ятому Сергій був повністю розбитий, пропустивши багато силових ударів. Якби не сильна "трималка", то бій би вже було завершено. Дерев'янченку за місяць виповниться 35 – вік не критичний. Але треба враховувати зношеність організму під час тривалої любительської, напівпрофесійної в WSB і професійної кар'єри. Тому, можливо, йому є сенс задуматись про завершення кар'єри. Але, звісно, це рішення боксера і не нам йому виступати порадниками. Єдине можна сказати, що кращим він вже не стане, зважаючи на названі фактори. Але, якщо буде відповідна фінансова пропозиція і статусний бій, думається, Сергій не відмовиться ще "повоювати".

Сергій Дерев'янченко зазнав третьої поразки у кар'єрі, при 13 перемогах, 10 нокаутах. Він став єдиним українським боксером, хто програв усі три чемпіонські бої.

Зараз ви читаєте новину «Дерев'янченко програв третій чемпіонський бій: чому так сталося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі