пʼятниця, 15 червня 2007 17:04

Дем"яненко вимагає від гравців перегризати горлянки

Київське "Динамо" у матчі на суперкубок України, який прийме Одеса 10-го липня, зіграє резервним складом. Головний тренер столичної команди Анатолій Дем"яненко, 48 років, повідомив про це на сьогоднішній прес-конференції.

Тренер відчував себе переможцем. Постійно усміхався і починав відповідати на запитання, навіть не дослухавши їх до кінця. Але розмову почав сам.

- Виставити резервний склад мене змусило рішення Професійної футбольної ліги, - сказав. - ПФЛ дискваліфікувала моїх гравців, Юссуфа та Клебера, за вчинки у виїзному матчі з "Шахтарем". Він відбувся 23 травня, а ПФЛ винесла вирок через три тижні. Вона зламала команді підготовку. З "Шахтарем" на суперкубок зіграють тільки 5 кандидатів на місце в складі молодіжної збірної.

Рішення ПФЛ ще має затвердити федерація футболу.

- Навіть якщо воно буде скасовано, я свого рішення не зміню, - запевнює Дем"яненко.

Торішні невдачі у Лізі чемпіонів він пов"язує з проведенням Кубка світу.

- Ті, хто грав на Кубку світу, - готувалися за однією програмою, інші - за іншою, - пояснює. - Була велика кількість травмованих. Помилявся і я. Треба на цих помилках вчитися. Торік ми не, - Дем"яненко затинається перш ніж вимовити наступне слово, - форсували завчасно підготовку до сезону. Просто був дисбаланс.

Про ставлення щодо жорсткішого ліміт на легіонерів Дем"яненко каже невпевнено:
- Як українець вважаю, це правильним. Хай молодь доводить. У "Динамо" і без легіонерів проблем не буде. Тільки щоб здорові були. Мілевському, до речі, вчора гіпс зняли.

"Динамо" шукає трьох футболістів.

- Захисника, півзахисника та форварда, - уточнює тренер. - Конкретні прізвища називати зарано.

Запитують чи не зволікає "Динамо" з трансферами, щоб потім, взявши, гравців у останній момент, пояснювати їх невдали гру проблемами адаптації. Дем"яненко вперше виходить з себе.

- Ми ведемо селекційну роботу, - підвищує голос. - Взагалі що вам потрібно? Ми цього сезону в Україні виграли все. У команди був дух. Я їм казав: поза полем ви можете не дружити, а на матчі горлянки одне одному повинні перегризти.

Коментувати висловлювання наставника "Шахтаря" Мірчі Луческу щодо упередженого суддівства на користь "Динамо" його опонент не хоче.

- Це неетично. Бог йому суддя, - кілька разів повторює Дем"яненко.

26-го червня "Динамо" виходить з відпустки. 28-го вирушає до Австрії на десятиденний збір. - Там класні умови, - пояснює тренер. - Переспати можна будь-де, а в Автрії є умови для відновлення. Солеві ванни.

Сам наставник відпочивати не збирається.

- Відпочиватимемо у іншому місці, - каже. - Треба працювати.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Дем"яненко вимагає від гравців перегризати горлянки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі