пʼятниця, 14 березня 2008 16:17

Де ла Роса став головою профспілки гонщиків "Формули-1"

Новим головою Асоціації гонщиків Ф1 (GPDA) обраний Педро де ла Роса.

Тест-пілот Mclaren змінив на цій посаді Ральфа Шумахера, який пішов з "Формули 1" в кінці минулого року. Вже повідомлялося, що Марк Уеббер і Фернандо Алонсо, які є директорами GPDA, з самого початку вважали іспанця найбільш вірогідним кандидатом, і на своїх загальних зборах в паддоку Альберт-парку гонщики одноголосно проголосували за де ла Росу.

Коли Педро запитали, що він думає з приводу свого обрання на почесну посаду, він відповів: "Всі хлопці мене підтримали, так що я радий. Врешті-решт, я був членом GPDA з першого дня у "Формулі 1". Гонщики захотіли, щоб я її очолив, вони мені вірять, і це добре!"

Де ла Роса підкреслив, що він не збирається міняти нинішню ідеологію GPDA і має намір разом з FIA працювати над проблемами збільшення безпеки гонок.

З іншого боку, новий голова GPDA хотів би залучити в асоціацію і молодших гонщиків, таких як Льюіс Хемілтон і Кімі Райкконен: "Залучення до нашої роботи всіх гонщиків до одного є одним з найсерйозніших завдань. Ми всі повинні входити в GPDA, оскільки асоціація займається питаннями безпеки, а це спільна проблема. Ми ведемо переговори з Льюісом і Кімі. Я спробую їх переконати увійти до нашої профспілки".

F1news
Зараз ви читаєте новину «Де ла Роса став головою профспілки гонщиків "Формули-1"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі