четвер, 27 березня 2008 16:59

Давиденко відмовився співпрацювати зі слідством у справі про договірні матчі

Відомий російський тенісист Ніколай Давиденко вимагає від Асоціації тенісистів-професіоналів компенсувати йому всі судові витрати і назвати точний строк закінчення слідства у справі про договірні матчі, в участі в яких він підозрюється. Адвокат спортсмена Френк Імменга повідомив, що після цього Давиденко готовий продовжити співпрацю зі слідчими.

Слідство, зокрема, вимагало від росіянина надати повну роздруківку телефонних переговорів його дружини Ірини і брата та тренера Едуарда. В цьому випадку АТР посилається на так зване звід правил "Player Support Personnel", згідно з яким гравці і члени їх команд зобов"язані виконувати ці вимоги, якщо Асоціація вважає, що така інформація необхідна.

Проте Давиденко відмовився надати подібну інформацію, оскільки це, зі слів його адвоката, порушує права людини на особисту таємницю. "Якби чиновники АТР хоч на один відсоток були впевнені в своїй правоті, вони відразу виплатили б Ніколаю всі витрати і протягом місяця закрили справу, оголосивши про результати", - зазначив Імменга.

Зараз слідство припинено, оскільки необхідно спочатку вирішити юридичну проблему з правами на особисту таємницю і правилами АТР. Нагадаємо, що в серпні 2007 року на турнірі в польському Сопоті на матч між Давиденком і аргентинцем Мартіном Вассальо-Аргуельо було зроблено незвично великі ставки на тоталізаторі. Дев"ять ставок було зроблено в Росії, і сумарний виграш за ними повинен був становити близько 1,53 мільйона доларів.

Давиденко виграв перший сет, а потім відмовився від продовження боротьби через травму. Букмекерські контори вчасно анулювали ставки на цю гру, інакше їм довелося б виплатити значні грошові суми. АТР зацікавилася подіями, що відбувалися навколо цього матчу, і ініціювала розслідування, яке очолили колишні співробітники Скотленд-Ярду.

Lenta Ru
Зараз ви читаєте новину «Давиденко відмовився співпрацювати зі слідством у справі про договірні матчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі