субота, 01 грудня 2018 19:42

"Цвяхом" по "Супермену": вночі Олександр Гвоздик може стати в один ряд із Ломаченком та Усиком

 

За декілька годин Україна може отримати нового чемпіона світу з профі-боксу. В Квебеці, Канада, 31-річний харків'янин Олександр Гвоздик на прізвисько "Цвях" спробує відібрати титул WBC у напівтяжкій вазі в його місцевого володаря, 41-річного ветерана Адоніса "Супермена" Стівенсона. Українець підходить до бою у статусі "тимчасового" чемпіона за цією ж версією. Gazeta.ua виділяє ключові деталі супербою. Його трансляція відбудеться в рамках програми "Великий бокс" на телеканалі "Інтер". Початок програми о 1:15 год. 2 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкраще виступив Гвоздик – підсумки українського боксерського "вторгнення"

Без фаворита

Нас очікує інтригуючий бій, в якому важко робити прогнози як щодо переможця, так і тривалості бою. Можуть бути найрізноманітніші варіанти - від дострокової блискавичної перемоги одного із суперників у початкових раундах до складного тактичного протистояння упродовж всієї 12-раундової дистанції. На старті зустрічі більші шанси у чемпіона. Гвоздику необхідний певний час щоб увійти в бій. Цим може скористатися панчер-ветеран. Він володіє потужною гарматою зліва – боксує у стійці шульги - і здатен завершити поєдинок одним-єдиним ударом. Вміє ефективно добити, головне для нього – зачепити. А захист у Гвоздика не ідеальний, попри те, що українець значно різносторонніший і технічніший за суперника. Віднедавна він працює з новим тренером – американцем Тедді Атласом. На нього великі сподівання в плані покращення захисних дій боксера.

Тактика

Тактика на бій очевидна, вона випливає з віку Стівенсона та його функціонального стану в останніх поєдинках. Він помітно підсідає, починаючи з 5-6 раундів. Відтак Гвоздик намагатиметься перевести бій у пізні раунди, в яких і вирішити його долю. Для цього на старті має бути максимально сконцентрованим та обережним, постійно пам'ятати про вбивчу ліву гармату канадця. Завдання ж Стівенсона – вивести себе на удар лівою поки ще буде свіжим.

Гвоздик намагатиметься перевести бій у пізні раунди

Ідеальний час

Гвоздик нині в розквіті сил. Стівенсон на завершенні кар'єри, його кондиції давно пройшли пік. Для повалення старого короля і зайняття його місця – нині найкращий час.

Стівенсон як лакмусовий папірець

Олександр Гвоздик по праву знаходиться в топі напівтяжів, але він ще не перевірений на елітному рівні. Бій проти Стівенсона має відповісти на головне питання – який насправді справжній рівень Гвоздика у профі, а звідси його подальші перспективи.

В разі перемоги Олександр Гвоздик стане дванадцятим в історії українським чемпіоном світу з професіонального боксу і четвертим чинним - разом із Василем Ломаченком, Олександром Усиком та Артемом Далакяном.

Зараз ви читаєте новину «"Цвяхом" по "Супермену": вночі Олександр Гвоздик може стати в один ряд із Ломаченком та Усиком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі