четвер, 04 березня 2021 06:11

Цвейба згадав, як побив ненависника України

Цвейба згадав, як побив ненависника України
Ахрік Цвейба вважався одним із найкращих захисників в СРСР. Фото: "Спорт-Експрес"

Колишній захисник київського "Динамо" Ахрік Цвейба розповів, як одного разу побився зі своїм одноклубником, майбутньою зіркою збірної Росії Сергієм Юраном. В результаті бійки Юран знепритомнів.

"Ми з Юраном після тренувань часто удвох залишалися, Серьога йшов в обводку на швидкості, а я намагався м'яч відібрати. А тут його переклинило, завівся, розшумівся. Вперше в такому стані бачив. Кажу:" Барсик, що з тобою? Заспокойся"- "Це з тобою - що?! "Слово за слово, вийшли на вулицю і понеслося. Він боєць серйозний, я теж не фраєр. Відтмутузили один одного пристойно. Він долонею обхопив моє обличчя, штовхнув. Он, смужка від нігтів біля носа залишилася. А у нього - шрам над бровою. Пам'ять про туфлі, видані в 1990-му перед чемпіонатом світу. З металевим трикутником і гачечками, на яких два пензлика висіли. Останній писк моди на ті часи. У якийсь момент я кулаком добре приклався - Серьогу хитнуло, присів. І тут з ноги так йому засадив, що вирубав остаточно. Ось за цей удар дуже соромно, потрібно було стриматися. Але себе вже не контролював.
Якраз металевим гачком брову і розсік. Юран відключився, а я взяв таксі - і в готель. Бачити нікого не хотілося.

Вранці спускаємося до автобусу. Виглядаємо живописно. У Юрана півобличчя розпухло, у мене - рука. Палець зламаний. У чартері підходить Дем'яненко: "Ахрік, все розумію, але це перебір." - "Толя, ти ж знаєш, я людина миролюбна, мордобій не переношу, не моя стихія. Але так вийшло.

Взагалі в Києві був дуже дружний колектив. Ні чвар, ні угруповань. Якщо йшли кудись після матчу, то всією командою. Якось Пузач організував на базі зібрання: "Бачу, порушували вчора. Ех, ви ... Беріть з Цвейби приклад! Красунчик! Єдиний непитущий серед вас". Хлопці в кулак порснули. Напередодні я не тільки з ними шампанське пив, але і сам же все затіяв."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перейти з київського "Динамо" у "Спартак" в 1990-му мені завадили керівники Української РСР" - Юран

Ахрік Цвейба виступав за "Динамо" з 1990 по 1993 роки. Сергій Юран з 1988 по 1991. Обидва футболісти стали згодом гравцями збірної Росії. Згодом Юран перетворився в ненависника всього українського.

Зараз ви читаєте новину «Цвейба згадав, як побив ненависника України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі