середа, 15 жовтня 2008 20:04

ЧС-2010. Автоголи фінів принесли збірній Росії перемогу

Збірна Росії з футболу отримала крупну перемогу над Фінляндією (3:0) в матчі відбірного турніру чемпіонату світу 2010 року, що відбувся 15 жовтня в Москві. Два голи у ворота фннів забили гравці цієї команди Петрі Пасанен і Велі Лампі, а на 87-ій хвилині остаточний рахунок встановив Андрій Аршавін.

Перша гольова атака збірною Росії почалася на лівому фланзі. На 23-ій хвилині Андрій Аршавін точною передачею знайшов в штрафній Юрія Жиркова, удар якого зумів відбити фінський воротар Юссі Яаскелайнен. У боротьбу за відскік вступили Павло Погребняк і Пасанен, і останній зрізав м"яч в свої ворота.

До перерви росіяни могли забити другий гол, але Аршавін і Погребняк, знаходячись поблизу воріт, залишених Яаскелайненом, перешкодили один одному завдати удару.

На початку другого тайму дві можливості збільшити різницю в рахунку прогавив півзахисник збірної Росії Ігор Сємшов. На 65-ій хвилині після прострілу Костянтина Зирянова з лівого флангу Лампі, перериваючи передачу, зрізав м"яч в свої ворота. Остаточний рахунок на 87-ій хвилині встановив Аршавін, який обіграв двох захисників, воротаря і ударом з гострого кута послав м"яч у ворота суперника.

Після перемоги над фінами збірна Росії набрала шість очок в трьох матчах і наздогнала команду Уельсу. У валлійців також три очки після трьох зустрічей, але їхній мачт розпочнеться. 15 жовтень вони зіграють виїзний матч проти лідера четвертої відбірної групи Німеччини (сім очок в трьох іграх). Фіни набрали чотири очки в трьох матчах, а Азербайджан і Ліхтенштейн - по одному.

Наступні матчі відбірного турніру ЧС-2010 збірна Росії проведе проти Азербайджану (28 березня 2009 року) і Ліхтенштейну (1 квітня 2009 року).

Росія - Фінляндія - 3:0 (1:0)

Голи: Пасанен, 23 - в свої ворота (1:0). Лампі, 65 - в свої ворота (2:0). Аршавін, 87 (3:0).

Росія: Акінфєєв, Анюков, В. Березуцький, Ігнашевіч, Жирков, Зирянов, Семак, Денісов, Сємшов, Аршавін (Дзагоєв, 90), Погребняк (Саєнко, 60).

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «ЧС-2010. Автоголи фінів принесли збірній Росії перемогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі