субота, 25 квітня 2015 23:16

ЧС з шахів. Українки в Китаї обіграли команду Вірменії

ЧС з шахів. Українки в Китаї обіграли команду Вірменії

У китайському Ченду завершився матч 6-го туру жіночого командного Чемпіонату світу з шахів, в якому збірна України зустрічалася з командою Вірменії і виграла з рахунком 2,5:1,5 очки.

Вирішальною в цьому матчі стала партія за участю Інни Гапоненко.

Матч з вірменками проходив у впертій і приблизно рівній боротьбі, в якій три партії завершилися внічию. Миром розійшлися Ганна Музичук - Еліна Даніелян, Ганна Ушеніна - Ліліт Мкртчян і Наталія Жукова - Ліліт Галоян.

Вирішальною виявилася партія на 4-й дошці, де Гапоненко грала чорними і на 41-му ході змусила здатися екс-росіянку Марію Курсову, яка з вересня 2011 року виступає під прапором Вірменії.

Таким чином, після 6-ти турів на рахунку збірної України 3 перемоги, 1 нічия і 2 поразки, 7 командних очок, 13 командних.

Нагадаємо, чемпіонат світу проходить з 18 по 29 квітня. За регламентом змагань 10 кращих команд світу проводять турнір в одне коло - по 9 матчів.

Збірна України на цьому турнірі виступає в ролі діючого чемпіона світу, відстоюючи титул, завойований в 2013-му році.

Наступний тур відбудеться 26 квітня, де наші дівчата зіграють з господарками турніру, китаянками.

Зараз ви читаєте новину «ЧС з шахів. Українки в Китаї обіграли команду Вірменії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі