середа, 30 червня 2010 09:25

Чотирьох арбітрів ЧС-2010 відправили додому

Чотирьох арбітрів ЧС-2010 відправили додому

Італійський арбітр Роберто Розетті та уругваєць Хорхе Ларріонда не будуть призначатися на решту матчів чемпіонату світу в ПАР, повідомляє L'Equipe з посиланням на слова джерела в ФІФА.

Нагадаємо, що італійська бригада арбітрів допустила помилку, зарахувавши гол аргентинця Тевеса у ворота збірної Мексики, забитий з офсайду, а уругвайська помилково не зарахувала м'яч півзахисника збірної Англії Френка Лемпарда у ворота Німеччини.

Також свою роботу на турнірі завершили судді Куман Кулібалі і Стефан Ланнуа, які допустили помилки в матчах США - Словенія і Бразилія - Кот-д'Івуар відповідно.

Тим часом, глава суддівського комітету ФІФА Хосе-Марія Гарсія Аранда оцінив роботу арбітрів на ЧС-2010.

"Абсолютно не згоден з тим, що рівень суддівства на чемпіонаті надзвичайно низький. Ми аналізуємо кожну дію суддів на полі. Згідно з нашою статистикою, арбітри в середньому за матч приймають більше 95 відсотків вірних рішень. Це дуже хороший показник.

У порівнянні з попередніми турнірами він навіть підвищується. Ніхто чомусь не говорить про ті красиві голи, які були правильно зараховані. Згадують тільки той гол у ворота німців.

Бувають помилки у вирішальні моменти - це пов'язано з нервовим напруженням. Ми працюємо в цьому напрямку. У понеділок, наприклад, обидва арбітра, що працювали на матчах Голландія - Словаччина і Бразилія - Чилі, діяли блискуче, без жодної помарки. Повторю, ми дуже, дуже задоволені рівнем суддівства на турнірі в цілому. Але окремі помилки неминучі.

Впровадження відеоповторів? Наша робота - судити матчі. Якщо ФІФА вирішить, що нам потрібна допомога, ми погодимося і приймемо її. Але думати про те, введуть відеоповтори чи ні, - не наша справа. Це робота тих, хто стежить за нами. Ми ж повинні зосередитися на майбутніх матчах ", - наводить слова Аранда "Советский спорт".

За матеріалами Sports.ru

Зараз ви читаєте новину «Чотирьох арбітрів ЧС-2010 відправили додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі