понеділок, 21 червня 2021 21:58

Чому збірна України провалила матч проти Австрії

Чому збірна України провалила матч проти Австрії
Андрій Шевченко очолює збірну України із літа 2016 року. Фото: Gettyimages.com

У матчі третього туру Євро-2020/21 збірна України поступилася Австрії – 0:1.

Що потрібно знати про матч в Бухаресті?

Україна обійшлася без несподіванок у складі. Єдиною зміною у порівняні із попереднім матчем проти Північної Македонії, став вихід Сергія Сидорчука замість Тараса Степаненка в опорній зоні. В австрійців повернувся після дискваліфікації Марко Арнаутович.

Перевага Австрії. Команда Франко Фоди грала першим номером, намагалася високо пресингувати суперника. В України не працював півзаист. Було багато втрат в середині поля та повільний перехід в атаку.

Тренерська поразка Шевченка. Наставник збірної Австрії зіграв за схемою у чотири захисники замість трьох. Українці не знали, що робити через нову тактику суперника.

Провал лідерів України. Руслан Малиновський, Олександра Зінченко, Віталій Миколенко провели слабкий матч. Півзахисник "Аталанти" був замінений у перерві.

Наставник збірної Австрії зіграв за схемою у чотири захисники замість трьох. Українці не знали, що робити черерз нову тактику суперника

Лідер Андрій Ярмоленко. Вінер "Вест Гема" бився до кінця, намагався загострювати, вів партнерів за собою, але його зусиль було замало. Капітану австрійців Давиду Алабі майже вдалося нівелювати активність Ярмоленка та підключення Олександра Караваєва на лівому фланзі.

Помилка Ілля Забарного коштувала пропущеного м'яча. Захисник "Динамо" втратив свого гравця під час кутового. Загалом, Забарний провів також слабкий матч.

Австрія могла вирішувати долю матчу у першому таймі. Підопічні Фоди у першій половині гри мала 2-3 хороших моменти забити. Після перерви австрійці були ближче до другого м'яча, ніж Україна до нічиї.

Сильний матч лідерів австрійців. Александар Драгович надійно зіграв в обороні. Алаба зміг закрити правий фланг України з Ярмоленком та Караваєвми. Арнаутович перегравав захист України.

Після перерви австрійці були ближче до другого м'яча, ніж Україна до нічиї

Україна майже нічого не створила в атаці. Роман Яремчук виглядав повністю відірваним від партнерів. Роман свої сили витрачав на боротьбу, а не реалізацію моментів. За весь матч українці створили тільки декілька напівмоментів.

Заміни не посилили гру. Вихід Віктора Циганкова, Марлоса, Артема Бесєдіна нічого не дав команді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італія не захотіла знищувати Уельс

Українці виглядали не готові фізично. Команда Шевченка не витримала темпу запропонованого суперником. Багато помилялася в простих ситуаціях та програла середину поля. В гравців не було свіжості та енергії.

Австрія мала вигравати переконливіше. Австрійці почали більше активно та заслужили на забитий гол. Після чого почали грати більше раціонально та не дозволили супернику проявити себе в атаці. Контратаки Австрії були більше небезпечними, ніж позиційні атаки українців. Команда Фоди здобула закономірну перемогу перегравши Україну за грою.

В іншому матчі групи Нідерланди розгромили Північну Македонію – 3:0.

Після трьох турів лідером залишилися Нідерланди, які здобули три перемоги. Австрійці мають шість очок та друге місце. Україна має у своєму активі тільки одну перемогу та третю сходинку. Північна Македонія очок не набирала.

Команда Андрія Шевченка ризикує покинути Євро. Доля України стане відомою після завершення групового турніру. Чотири із шести найкращих збірних, які зайняли треті місця, вийдуть у 1/8 фіналу.

Зараз ви читаєте новину «Чому збірна України провалила матч проти Австрії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі