пʼятниця, 04 вересня 2020 00:24

Чому Україна перемогла Швейцарію

Чому Україна перемогла Швейцарію
Андрій Ярмоленко відкрив рахунок у матчі. Фото: УАФ

У першому турі Ліги Націй футбольна збірна України перемогла Швейцарію – 2:1 . Що потрібно знати про матч?

Шевченко поставив двох дебютантів. З перших хвилин в складі національної команди вийшли два флангові захисники Олександр Тимчик та Богдан Михайличенко. Правий захисник "Динамо" може записати собі матч в актив. Тимчик не тільки успішно відіграв в захисті, але і активно долучався до атаки. Перший гол відсотків на 90 – його.

Збірна України грала другим номером. Підопічні Шевченка віддали ініціативу супернику, відмовилися від контролю м'яча, зробивши акцент на кількісній обороні та швидким переходам в атаку. Така побудова була багато в чому вимушена через погану форму гравців збірної України.

Голкіпер Швейцарії допоміг Україні. Ян Зоммер - один із найкращих воротарів німецької бундесліги - двічі припустився гольових помилок. Спочатку не зміг зафіксувати не найскладніший удар Тимчика, що призвело до голу Ярмоленка. У випадку із голом Зінченка обрав неправильну позицію.

Малиновський став лідером, Коноплянка провалив матч

Малиновський – новий лідер збірної України. Півзахисник "Аталанти" виконав величезний обсяг чорнової роботи, починав атаки, намагався сам загрожувати воротам. Тримав у ногах всі ключі гри.

Коноплянка став один із антигероїв матчу. Вінгер "Шахтаря" був абсолютно пасивним в атаці, не використавши свій єдиний момент у першому таймі. Відверто недопрацьовував в обороні. Після його заміни гра збірної України стабілізувалася.

Шевченко обрав результат, а не якість гри. Тренерський штаб України дуже добре розібрав суперника. Завдяки кількісній обороні не дав можливості створити багато моментів біля власних воріт. Змусив гостей збитися в атаці на навіси та індивідуальні дії. В атаці побудував гру в очікуванні помилок суперника та швидких атак. Такий підхід приніс перемогу збірній України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України зіграла головний матч у своїй історії

В іншому матчі нашої групи Німеччина та Іспанія зіграли внічию -1:1. Наступний поєдинок підопічні Андрія Шевченка проведуть 6 вересня у Мадриді проти Іспанії.

Зараз ви читаєте новину «Чому Україна перемогла Швейцарію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі