середа, 15 квітня 2020 21:00

Чому Суркіс має запросити Скрипника, а не Реброва

Чому Суркіс має запросити Скрипника, а не Реброва
Віктор Скрипник зміг би вирішити відразу декілька важливих проблем для "Динамо". Фото: ФК "Зоря"

Київське "Динамо" проводить невдалий сезон. Нинішній тренер Олексій Михайличенко був призначений по його ходу. Ставка на нього не спрацьовує . Тому, імовірно, у новому сезоні тренерський штаб динамівців очолить новий фахівець. Ідеальних кандидатів, якщо брати реальні можливості клубу, двоє – Віктор Скрипник та Сергій Ребров. Краще – Скрипник. Чому?

Ребров нині працює в угорському "Ференцвароші". Торік влітку продовжив угоду до липня 2022-го. Отримує півтора мільйони євро на рік. Має іспанських помічників, яким теж треба буде "насипати" немало грошей.

Фінансові вимоги Скрипника набагато скромніші. Головний тренер "Зорі" отримує 180 тисяч євро на рік. "Динамо", природньо, їх збільшить, але це все одно неспівставно з цифрами Реброва.

У 2014-2017 роках Ребров ставив у "Динамо" футбол через контроль м'яча, а ключовим гравцем команди був майстер пасу Сергій Рибалка. "Ференцварош" Реброва - контратакувальна команда, яка, в першу чергу, думає про надійність власних воріт

Реброву буде не просто повертатися у сьогоднішнє "Динамо". Очікування від нього будуть великі. Часу на побудову команди ніхто не даватиме.

У 2014-2017 роках Ребров ставив у "Динамо" футбол через контроль м'яча, а ключовим гравцем команди був майстер пасу Сергій Рибалка. "Ференцварош" Реброва - контратакувальна команда, яка, в першу чергу, думає про надійність власних воріт. В середині поля важливу роль опорник Ігор Харатін, який заточений суто на руйнування. Його партнер у центрі півзахисту теж руйнівного стилю гравець. Атака "Ференцвароша" будується через швидких гравців, які люблять простір. Основний форвард Франк Болі славиться своїми швидкісними якостями. Аналогічно - флангові гравці, Олександр Зубков та Токман Нгуен.

"Динамо" намагається діяти з позиції сили. Потрібен тренер, який зможе поставити гру першим номером. Скрипник у "Зорі", не маючи великого кадрового ресурсу, сформував позиційну атаку і не відступає від неї навіть у матчах проти "Шахтаря" та "Динамо".

Гра першим номером є більш складною та ризикованою, але окрім естетики гри, вона допомагає краще розвиватися гравцям. У "Ференцвароші" Реброва немає молодих футболістів, яких би можна було назвати футболістами першої команди. Наймолодший - Олександр Зубков, якому у цьому році виповниться 24. Здебільшого склад "Ференцвароша" складають вже досвідчені гравці по 26-28, плюс є вже футболісти за 30. Недарма найдорожчий гравець "Ференцвароша", 31-річний бразилець Сомалія, коштує 1.6 млн євро.

Скрипник – тренер амбітний, який потребує нових великих викликів, щоб показати себе. Саме це фахівцеві може дати "Динамо"

У "Зорі" навпаки у цьому сезоні розкрилися відразу декілька молодих гравців. Одним із найкращих лівих захисників чемпіонату став Богдан Михайличенко . Справжньою зіркою УПЛ - Богдан Лєднев, який вже вгатив у поточному сезоні 11 м'ячів. Показали себе Владислав Кочергін, Євген Чеберко, Назарій Русин. Дмитро Іванісеня вийшов на рівень ключового гравця середини поля "Зорі" та отримав виклик до збірної України. Все це заслуга Скрипника. В "Динамо" багато талановитої молоді, яка ніяк не може розкритися.

Найважливіше - Ребров вже сформований тренер, який у найближчому майбутньому може отримати шанс у топчемпіонаті. Умовна невдача у "Динамо" може серйозно зашкодити його планам. Скрипник – тренер амбітний, який потребує нових великих викликів, щоб показати себе. Саме це фахівцеві може дати "Динамо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто має бути головним тренером київського "Динамо" у наступному сезоні?

Віктору Скрипнику цьогоріч має виповнитися 51 рік, Сергію Реброву – 46.

Зараз ви читаєте новину «Чому Суркіс має запросити Скрипника, а не Реброва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі