середа, 05 серпня 2020 22:14

Чому "Шахтар" переміг "Вольфсбург"

Чому "Шахтар" переміг "Вольфсбург"
Жуніор Мораес записав на свій рахунок дубль. Фото: ФК "Шахтар"

У матчі-відповіді 1/8 Ліги Європи донецький "Шахтар" в Києві переміг "Вольфсбург" 3:0. За сумою двох матчів "гірники" проходять на чвертьфіналу турніру. Що потрібно знати про гру?

Гості зіткнулися із серйозними кадровими втратами. Відразу декілька гравців німецької команди не могли грати через травми – Кевін Мбабу, Вілліам, Пауло Отавіо, Ігнасіо Камачо, "Шахтар" не міг розраховувати тільки на захисника Ісмаїлі.

"Вольфсбург" не був готовий до гри. Чемпіонат Німеччини завершився 27 червня. Команда встигла провести відпустку та тільки розпочала підготовку до наступного сезону. У першому таймі гостей вистачило тільки на 20 хвилин, після чого повністю домінував "Шахтар". У другому таймі картина повторилася, тільки "гірники" під кінець гри змогли реалізувати свої моменти.

"Шахтар" перебуває не в кращих кондиціях. Ігрова форма підопічних Луїша Каштру викликає занепокоєння. Маючи 4-5 хороших моментів "гірники" мали проблеми із реалізацію, не забиваючи із вірних позицій. Дозволила "Вольфсбургу" створити проблеми на початку другого тайму.

Соломон виступив в ролі джокера. Ізраїльський вінгер "гірників" черговий раз продемонстрував своє вміння ефективно виходити на заміну. Соломон спочатку організував гол Жуніора Мораеса, а за декілька хвилин поставив остаточну точку у протистоянні.

Манор Соломон черговий раз виступив у ролі джокера.

Команди догравали у меншості. Захисник "Шахтаря" Давид Хочолава отримав пряме вилучення за фол останньої надії. Джон Брукс покинув поле за декілька хвилин через другу жовту.

VAR допоміг "Шахтарю". Головний арбітр матчу Іван Кружляк після фолу Хочолави вказав на одинадцятиметрову позначку, але після перегляду відеоповтору скасував своє рішення, але вилучив грузинського захисника.

Вирішальним у протистоянні став досвід. У першій грі "Вольфсбург" погнався забивати переможний м'яч, але пропустив сам. В матчі-відповіді маючи перевагу "Шахтар" зіграв в першу чергу на результат, по жертвуючи надмірними атакувальними діями. В потрібний момент команда Каштуру змогла зіграти раціонально.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" буде у фіналі, якщо здолає "Вольфсбург" – Грачов

У чвертьфіналі Ліги Європи "Шахтар" зіграє проти переможця пари "Базель" - "Айнтрахт". У першій грі представник Швейцарії розгромив суперника у гостях - 3:0.

Зараз ви читаєте новину «Чому "Шахтар" переміг "Вольфсбург"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі