вівторок, 30 листопада 2021 21:00

Чому Ребров не очолив збірну України

Чому Ребров не очолив збірну України
Сергій Ребров три роки очолював київське "Динамо". Фото: "Аль-Айн"

17 листопада на конгресі Української асоціації футболу(УАФ) 64-річний Олександр Петраков став повноцінним тренером збірної України. Три місяці він перебував в статусі виконувача обов'язків. Петраков отримав контракт до завершення Кубка світу у Катарі. Іншими словами - до кінця 2022-го календарного року.

Шанси Сергія Реброва очолити національну команду тепер виглядають примарно. Хоча ще чотири місяці тому саме Ребров, а не Петраков, був головним кандидатом на посаду.

Контракт Реброва із "Аль-Айном" чинний до завершення сезону. Навряд чи він буде чекати кінця року поки завершиться угода Петракова. Достроково Петраков може покинути збірну тільки за умови гучного фіаско у березневих матчах. Але там українцям не випали сильні суперники.

Чому Андрій Павелко відмовився від ідеї запрошення Реброва у збірну?

Двічі у національну команду не кличуть. Збірна не те місце, де можна перебирати пропозиціями. У Реброва був шанс стати тренером збірної України у серпні, але для цього потрібно було розірвати контракт із "Аль-Айном". Ребров не пішов на фінансові втрати для себе та вирішив допрацювати сезон в ОАЕ. Петраков скористався своїм шансом. Вивів збірну у стикові матчі та близький до поїздки на Кубок світу. Повноцінний контракт для тренера - додаткова підтримка перед головними матчами відбору та збільшення авторитету серед гравців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України не зможе потрапити на Кубок світу

Фінанси. Петраков отримує в районі $10 тис на місяць. Для займаної посади це зовсім малі гроші. Попередник Андрій Шевченко заробляв в районі €2 млн. Тобто, більше у 20 разів. Ребров теж вимагає особистих хороших умов. В "Ференцвароші" його зарплата була €1.5 млн. У "Аль Айні" близько €4 млн. Плюс штаб іспанських помічників, які теж вимагають чималих витрат. В УАФ вміють рахувати гроші. Рівень збірної України - поїздка на Євро або Кубок світу, а там боротьба за вихід із групи та в найкращому разі 1/4. Хто б тренером команди не був, бо такий рівень гравців. Петраков поки справляється із посталеними завданнями. Провалу в плані результату поки не було.

Рівень збірної України - поїздка на Євро або Кубок світу, а там боротьба за вихід із групи та в найкращому разі 1/4

Прогрес Петракова. Спочатку Петракову було важко перебудуватися із юнацького на дорослий футбол. Відбувся конфлікт із Русланом Малиновським. Але з часом тренер пристосувався до нових умов. Показав, що готовий мінятися, йти на компроміси. Гра та результат збірної стали покращуватися. Сенсу змінювати наставника просто немає. Тим паче, що він ще готовий далі прогресувати на цій посаді.

Петраков не заслужив на відставку. Українські вболівальники відносяться із повагою до Петракова через перемогу на молодіжному Кубку світу-2019. Його призначення не стало кроком назад для збірної України. Він виконав поставлене перед ним завдання - зайняти друге місце в групі після невдалого старту. Непродовження контракт із Петраковим викликало б репутаційні втрати для УАФ та її керівника.

24 березня 2022 року збірна України зіграє у стиковому матчі відбору до Кубка світу проти Шотландії. Протистояння буде проходити з одної гри. Якщо українців переможуть, то за п'ять днів зіграють проти переможця пари Уельс - Австрія за право поїхати в Катар.

Зараз ви читаєте новину «Чому Ребров не очолив збірну України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі