вівторок, 02 березня 2021 21:01

Чому один з основних гравців "Динамо" шантажує клуб

Чому один з основних гравців "Динамо" шантажує клуб
Карлос Де Пена виступає за "Динамо" із березня 2019 року. Фото: ФК "Динамо" Київ

Півзахисник київського "Динамо" 28-річний Карлос Де Пена став одним із лідером команди у 1-й частині сезону. Уругваєць зміг виграти конкуренцію на місці лівого півзахисника в Беньяміна Вербича. Забивав у ворота "Шахтаря" в грі за Суперкубок та в матчі Ліги чемпіонів проти "Ференцвароша". З приходом Мірча Луческу став важливим гравцем для "Динамо".

На зимових зборах Де Пена виглядав зовсім не переконливо. Не дарма Луческу на 2-й збір взяв 17-річного Назара Волошина з молодіжної команди. Це пов'язано не тільки із травмою Клейтона, але і бажанням посилити позицію вінгера. Як стало відомо пізніше, кияни хотіли бачити в складі лівого півзахисника хорватської "Горіци" Крістіана Ловрича, але трансфер зірвався в останній момент. Клуб намагався реагувати на невиразну гру одного зі своїх лідерів.

Офіційні матчі тільки підтвердили проблеми Де Пени. Він нічого не показав ні проти "Олімпіка", ні проти "Брюгге". Після цього сів на "лавку", поступившись місце в складі Жерсону Родрігесу. Позиція лівого півзахисника для люксембуржця далеко не рідна. У 1-й частині сезону він грав на протилежному фланзі. На лівому фланзі Жерсон не вражає. Але іншого вибору у Луческу, схоже, просто немає.

Офіційні матчі тільки підтвердили проблеми Де Пени. Він нічого не показав ні проти "Олімпіка", ні проти "Брюгге"

Контракт Де Пени із "Динамо" діє ще 9 місяців - до завершення року. Після виходу в Лігу чемпіонів Ігор Суркіс перепідписав контракти з більшістю гравців. Молодь отримала підвищення зарплатні, досвідчені гравці - довші угоди. Де Пена не отримав нічого. 11 березня уругвайцю буде вже 29. Звичайно, що футболіст хоче підписати останній великий європейський контракт перед поверненням на батьківщину. В Україну гравець переїздив в статусі вільного агента та навряд чи отримує велику зарплату.

Рівень та потенціал Де Пени не такий високий, щоб на нього робити ставку. Якщо на рівні чемпіонату України у Карлоса дійсно виходило, в ЛЧ він особливо нічого не показав.
На високому рівні він ще зможе пограти 2-3 роки. Без можливості його потім продати "Динамо" просто не має сенсу робити ставку на Де Пену, як на гравця основи. Це не принесе серйозних результатів та не допоможе заробити на трансфері. Тому мова може йти тільки про короткострокову співпрацю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому "Динамо" стане чемпіоном

У футболіста взимку були пропозиції від інших клубів. Після виступу в ЛЧ увагу на Де Пену звернули клуби із МЛС, Португалії та навіть Англії. Зрозуміло, що футболіст хоче мати визначеність з власним майбутнім. Якщо йому в "Динамо" не пропонують нову угоду, то варто розглядати інші клуби. В плані комфорту життя звичайно у США відрізняється від України. Місцева ліга не така сильна. Там можна затриматися 3-4 сезони та навіть більше. В Україну уругваєць приїздив в статусі вільного агента та без жодної репутації. Навряд чи його зарплата в "Динамо" велика. Американські клуби можуть йому дати більше грошей та довший контракт.

В Україну уругваєць приїздив в статусі вільного агента та без жодної репутації

У команди Луческу зараз дуже важливий період. "Динамо" має шанси на чемпіонство та змогло вийти в 1/8 Ліги Європи. Киянам потрібна глибина складу. Важливий кожен гравець, який може допомогти. Де Пена був одним із лідерів. Його ігрова форма у відповідальний момент бажає бути кращою. Тим паче, що Вербич залишається поза грою та про його повернення поки нічого не відомо. Зараз дуже хороший момент для Де Пени натиснути на Суркіса по новому контракту.

Виходить така ситуація, що Де Пена не мотивований в "Динамо". А без бажання він перетворюється на дуже посереднього гравця. Особливих чеснот в нього немає. Може бути успішним завдяки працездатності. Виходить не свідомий шантаж, коли футболіст без розуміння власного майбутнього не може бути сконцентрований на футболі та не має мотивації.

Напевно, в такій ситуації оптимальним міг би стати компроміс. Гравець переглядає своє ставлення до футболу, а клуб влітку його відпускає за пів року до завершення контракту.

Карлос Де Пена виступає за "Динамо" із 2019 року. До цього грав в Англії за "Мідлсбро" та Іспанії за "Ов'єдо". За 2 роки в "Динамо" провів 34 матчі забив 9 м'ячів.

"Динамо" лідирує в чемпіонаті України. Команда Мірчі Луческу випереджає "Шахтар" на 4 очки. Наступний матч кияни проведуть 3 березня в рамках Кубка України проти "Колоса".

Зараз ви читаєте новину «Чому один з основних гравців "Динамо" шантажує клуб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі