пʼятниця, 26 лютого 2021 00:35

Чому Луческу виграв в Брюгге

Чому Луческу виграв в Брюгге
Віталій Буяльський забив єдиний м'яч у матчі. Фото: ФК "Динамо" Київ

У 2-му матчі 1/16 Ліги Європи "Динамо" в гостях перемогло "Брюгге" - 1:0. Що потрібно знати про гру?

Команди мали кадрові проблеми. "Брюгге" залишився без частини провідних гравців та тренерського штабу через позитивні тести на коронавірус. В "Динамо" не зміг відновитися від пошкодження захисник Денис Попов.

Мірча Луческу хотів забити швидкий гол. Кияни перші 10 хвилин активно йшли вперед. Після цього зменшили активність та почали грати більш обережно.

"Брюгге" грав за рахунком 1-го матчу. Господарі приділили велику увагу обороні та нейтралізації лідера суперника Віктора Циганкова. Звели всі ризики до мінімуму.

"Динамо" не справлялося із високим пресингом суперника. "Брюгге" високо зустрічав гостей, не даючи розігрувати м'яч навіть на своїй половині поля. Динамівцям важко було конструювати власні атаки.

Після заміни Баста Доста стало легше. Нідерландський нападник постійно тримав у напрузі оборону "Динамо". Олександр Сирота та Ілля Забарний не завжди справлялися з іменитим нападником. Дост отримав ушкодження та був замінений на початку 2-го тайму. Після цього захист гостей став виглядати краще.

Георгій Бущан виручив "Динамо". Після помилки Сироти нападник гостей вийшов на ворота "Динамо", але не зміг переграти Бущана.

Вихід Шапаренка посилив гру

Едуард Соболь був одним із найактивніших гравців матчу. Захисник збірної України тримав у напрузі правий фланг оборони "Динамо".

Вихід Миколи Шапаренка посилив гру. В "Динамо" нічого не виходило в атаці. Вихід на заміну Шапаренка додав швидкості, пересування м'яча та гостроти.

Віталій Буяльський став злим генієм "Брюгге". Півзахисник "Динамо" забивав у ворота "Брюгге" в обох матчах.

План Луческу спрацював. "Динамо" чекало свого шансу всю гру. Думали в першу чергу про надійність оборони. Свій єдиний по справжньому момент кияни змогли реалізувати. Луческу приспав суперника, а потім збільшив темп гри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" міг програти у домашньому матчі проти "Маккабі"

За сумою 2-х матчів "Динамо" перемогло "Брюгге" - 2:1. 26 лютого о 14:00 за Києвом відбудеться "сліпе" жеребкування 1/8 фіналу. Учасники: від Англії - "Арсенал", "Тоттенхем" та "Манчестер Юнайтед", від Іспанії - "Вільярреал" та "Гранада", від Італії - "Мілан" та "Рома", від України - "Динамо" та "Шахтар", від Норвегії - "Мельде", від Шотландії - "Рейнджерс", від Хорватії - "Динамо", Загреб, від Греції - "Олімпіакос", від Швейцарії - "Янг Бойз", від Чехії - "Славія"

Зараз ви читаєте новину «Чому Луческу виграв в Брюгге». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі