четвер, 23 вересня 2021 21:00

Чому Луческу провалив Суперкубок

Чому Луческу провалив Суперкубок
Мірча Луческу зміг вивести "Динамо" у Лігу чемпіонів. Фото: ФК "Динамо" Київ

У матчі за Суперкубок України "Шахтар" розгромив "Динамо" -3:0.

Головним винуватцем такого рахунку став наставник киян Мірча Луческу. Румунський тренер припустився декількох помилок, які призвели до цього результату.

"Динамо" витратило багато сил на матч Ліги чемпіонів проти "Бенфіки" та складну гру чемпіонату проти "Олександрії". "Шахтар" фактично пропускав минулий тур, бо грав проти дружнього "Маріуполя". Причому переніс матч із прифронтового міста до Ковалівки,

Реально сил гравцям "Динамо" не вистачило. Якщо ще у першому таймі кияни боролися, то початку другої частини гри просто провалили. Кияни просто не встигали за суперником.

Сенсу виснажувати основних гравців не було. Тим паче, що кадровий вибір у Луческу невеликий. Літні новачки поки не помічники команді. Беньямін Вербич так і не повернув свою форму. Втратили Жерсона Родрігеса. Травмовані Денис Попов та Артем Бесєдін. Вся відповідальність падає на 11-12 гравців. Ці футболісти втомилися та потребували відпочинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому "Шахтар" виграв Суперкубок України

Після перемоги над "Олександрією" своє весілля відгуляв захисник Томаш Кендзьора, де була вся команда. Поляк став винуватцем двох голів у матчі за Суперкубок. Не можуть футболісти відпочивати, а за декілька днів успішно грати. Невже не можна було потерпіти до грудня із весіллям?

Суперкубок -це виставковий матч перед новим сезоном. Його перенесли на два місяці через Євро-2020/21. Значення цього Кубка зовсім невисоке. Свого часу його вигравав Олександр Хацкевич із "Динамо", але все програвав у чемпіонаті та Кубку. Луческу мав би на суперкубковий матч проти "Шахтаря" виставити гравців ротації - Богдан Лєднева, Артема Шабанова, Олександра Андрієвського та інших, але поберегти основу. Якби вони програли - нічого страшного не було б. Попереду важка гра в Лізі чемпіонів проти "Баварії" та вкрай принциповий поєдинок чемпіонату проти "Шахтаря". Тому потрібно берегти сили.

Через Кендзьору "Динамо" пропустило два м'ячі

Луческу прагнув здобути перемогу. Його команда активно розпочала та мала два хороших моменти. Румунський тренер хотів першим забити та потім грати на контратаках. Вийшло все навпаки. Роберто Де Дзербі отримав тренерську перемогу, бо підставив під Миколу Шапаренка двох опорників - Тараса Степаненка та Майкона. без свого провідного гравця кияни виглядали дуже слабко.

Замість Суперкубка Луческу отримав додаткову втому для команди, негативні емоції та гучний ляпас від принципового суперника. Тепер потрібно буде працювати не тільки над покращенням фізичного, але і емоційного стану.

"Шахтар" виграв Суперкубок України вперше за останні чотири роки. Тепер у "Динамо" та "Шахтаря" по дев'ять перемог у цьому турнірі.

У чемпіонаті України "Динамо" випереджає "Шахтар" на три очки. Команди зіграють між собою у десятому турі 3 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Чому Луческу провалив Суперкубок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі