субота, 14 серпня 2021 21:01

Чому Коваленку не варто було переходити в "Спецію"

Чому Коваленку не варто було переходити в "Спецію"
Віктор Коваленко змінив в Італії вже дві команди. Фото: ФК "Спеція"

Гравець збірної України 25-річний Віктор Коваленко змінив клуб в Італії. "Аталанта" віддала українця в оренду у "Спецію" на один рік. Новий клуб Коваленка матиме право викупити його контракт по завершенні сезону, а "бергамаси" зберігають за собою право першочергово трансферу.

Коваленко перейшов із "Шахтаря" до "Аталанти" на початку 2021 року. Затриматися в команді не зміг. Наставник команди Джан-П'єро Гасперіні не побачив потенціал в українського футболіста. Тепер потрібно доводити право грати за "Аталанту" через оренду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Коваленко не зміг закріпитися в "Аталанті"

"Спеція" тут не найкращий варіант. Безперечно, що Коваленко матиме більше ігрової практики. Але питання в тому, що Віктор звик грати завдяки високому класу команди. Тобто, в "Шахтарі" він виконував певну роль в командній грі, але ніколи не мав лідерських якостей чи значної індивідуальної майстерності. Бажання, дисципліна, працездатність дозволяли йому бути корисним для "Шахтаря". Зараз в "Спеції" потрібно буде брати лідерські якості, показувати свою майстерність, бо команда одна з аутсайдерів Серії А та має слабкий склад. Це не найкращі умови для адаптації, розвитку для Коваленка в не простому італійському чемпіонаті.

Коваленку більше підходять чемпіонати Грації чи Туреччини, ніж Італії

Опція викупу контракту свідчить, що "Аталанта" не особливо сподівається на українця. Якби Гасперіні бачив в Коваленку перспективу, то залишив би в команді. Сезон довгий - чемпіонат, Кубок, Ліга чемпіонів. Руслана Малиновський пропустив всю підготовку до сезону. Гравці в середину поля потрібні.

Можливо, варто було спробувати себе в чемпіонаті Туреччини чи Греції,де завдяки дисципліні, працездатності можна тримати свій рівень та грати на пристойному рівні.

Віктор Коваленко є вихованцем "Шахтаря". У першій команді донеччан виступав із 2015 по 2020 роки.

В складі збірної України провів 32 матчі. Брав участь в Євро-2016. На Євро-2020/21 не поїхав через травму.

В "Аталанту" перейшов на початку 2021 року за 700 тис. В складі нової команди провів тільки 11 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Чому Коваленку не варто було переходити в "Спецію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі