неділя, 23 лютого 2020 11:43

Чому Ф'юрі розбив Вайлдера

 

Вранці 23 лютого за київським часом на MGM Grand в Лас-Вегасі, США, британець Тайсон Ф'юрі став дворазовим чемпіоном світу у надважкій вазі. Він переміг технічним нокаутом у сьомому раунді американця Деонтея Вайлдера. Ф'юрі заволодів титулом WBC, який Вайлдер утримував з січня 2015 року, провівши 10 успішних захистів.

Які основні моменти мегафайту?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба знати про найбільш очікуваний бій у боксі

Несподівано односторонньо

Тайсон Ф'юрі несподівано легко побив Деонтея Вайлдера, просто декласував його. Претендент володів перевагою з першого раунду, контролював дистанцію хорошою роботою передньою рукою, добре рухався, діяв різноманітно, різко і агресивно. Вайлдер інколи пробивав своєю вбивчою правою, але на Ф'юрі його удари не діяли. З третього раунду чемпіон виглядав приреченим. В кінці цього раунду він побував у нокдауні – щоправда після удару по потилиці. В п'ятому ще раз йому було відраховано нокдаун після удару по корпусу. А в сьомому чергову атаку британця перервали секунданта вже екс-чемпіона – вони викинули в ринг білий рушник.

Найбільш очікуваний бій з 2015 року

Вайлдер і Ф'юрі зустрілися вдруге за останні рік і три місяці. Перший бій вийшов дуже крутим. Ф'юрі мав перевагу, але двічі побував у нокдаунах і поєдинок завершився унічию. Матч-реванш між ними був неминучим і, вочевидь, найбільш очікуваним з травня 2015 року -тоді в ринг нарешті вийшли американець Флойд Мейвезер-молодший і філіппінець Менні Пак'яо.

Бій в історію

Один із найбільш харизматичних боксерів сучасності Тайсон Ф'юрі зробив великий крок в історію боксу. Він став першим боксером, який володів усіма чотирма основними титулами – WBC, WBA, IBF і WBO. Окрім того, в його колекції пояси IBO, журналу The Ring і статус т.зв. лінійного чемпіона світу. Попри те, що у його співвітчизника Ентоні Джошуа зараз є три чемпіонські титули, саме Тайсон Ф'юрі на сьогодні №1 у надважкій вазі.

Нас може очікувати трилогія

Вайлдер і Ф'юрі невдовзі можуть зустрітися втретє. В контракті на цей бій є опція про те, що американець має право на матч-реванш. Але її необхідно активувати протягом місяця. Швидше за все, так воно і буде.

В контракті на цей бій є опція про те, що американець має право на матч-реванш

Інші варіанти

Упродовж бою Вайлдер неодноразово тримався за зап'ястя правої руки. З третього раунду у нього з лівого вуха текла кров і є підозра, що могла тріснути барабанна перетинка. Не виключено, що американцеві потрібен буде час на відновлення. Тоді найбільш імовірний варіант для Ф'юрі - проведення об'єднавчого бою за звання абсолютного чемпіона світу між Ф'юрі і Джошуа. Не виключаємо і варіанту з поверненням у бокс колишнього багаторічного домінантного чемпіона світу Володимира Кличка для матчу-реваншу з Тайсоном Ф'юрі.

Деонтей Вайлдер зазнав першої поразки в кар'єрі. В нього також 42 перемоги, 41 нокаут. Тайсон Ф'юрі виграв свій 30-й бій, 21-й нокаутом. В обох по нічиїй у бою між собою.

Зараз ви читаєте новину «Чому Ф'юрі розбив Вайлдера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі