Ексклюзиви
понеділок, 02 серпня 2021 16:25

Чоловік білоруської спринтерки Тимановської поїхав в Україну
5

2 серпня чоловік білоруської спринтерки Христини Тимановської Арсеній Зданевич виїхав в Україну.

Він підтримує вчинок дружини, яку силоміць намагалися вивезти в Білорусь після протесту на Олімпіаді в Токіо, і готовий розпочати з нею життя в іншій країні, пише "Єврорадіо".

"Я розумію емоції Христини, яка дізналася, що треба замість своєї дистанції бігти естафету на 400 метрів. В Україні маю друзів, які допоможуть на початку. Уже на кордоні прикордонники підтримували й бажали успіхів, щоб у нас усе склалося надалі", - сказав він.

Фото: instagram.com/kristi_timanovskaya

На думку Зданевича, ситуація довкола дружини склалася через непрофесіоналізм спортивного керівництва Білорусі. Він також прокоментував розмову Тимановської із представниками білоруської команди на Олімпіаді, під час якої та розплакалася. Каже, що зазвичай спортсменку важко довести до такого стану.

"У мене немає слів про методи, які застосовують наші земляки, як довели дружину. Шокований тим, як представники нашої команди тиснуть на спортсменів", - додав Зданевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сядеш на 15 років, а діти потраплять у дитбудинок" - як режим Лукашенка погрожував Тихановській

Напередодні між спортсменкою і тренерським штабом збірної Білорусі стався конфлікт. За критику тренерів Тимановську спершу виключили з команди, а потім перед планованим забігом на 200 м наказали збирати речі й відвезли в аеропорт. Там спортсменка звернулася по допомогу до поліцейських. Жінка заявила, що боїться повертатися додому в Білорусь, оскільки там їй може загрожувати тюремне увʼязнення.

Польща й Чехія вже офіційно запропонували білоруській легкоатлетці захист і притулок.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік білоруської спринтерки Тимановської поїхав в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути