четвер, 20 березня 2008 16:20

Cлідом за ЧЄ екс-українка Савченко виграла і ЧС з фігурного катання

Переможцями в змаганнях спортивних пар на чемпіонаті світу з фігурного катання, який проходить в Гетеборзі, вперше в своїй кар"єрі стали представники Німеччини Олена Савченко і Робін Шолкови.

Чемпіонами світу 2008 року стали Савченко і Шолкови, хоча їх виступ в довільній програмі не обійшовся без грубої помилки. Проте німецький дует набрав 202,86 балу і набагато випередив китайців Дань Чжан і Хао Чжана, які стали другими з 197,82 балу.

Третє місце зайняли канадці Джесіка Дюбе і Брюс Девісон, випередивши всього на один бал російську пару Юко Кавагуті - Олександр Смирнов.

Українська фігуристка Олена Савченко через розбіжності з Федерацією фігурного катання України, яка відмовилася фінансувати спортсменку, в 2005-му році прийняла німецьке громадянство і з тих пір захищає кольори збірної Німеччини.

Спортивні пари розіграли перший комплект нагород на світовій першості 2008 року. Наступний чемпіон в Гетеборзі визначиться в жіночому одиночному катанні - фігуристки представлять свою довільну програму в четвер, 20 березня.

Корреспондент.net
Зараз ви читаєте новину «Cлідом за ЧЄ екс-українка Савченко виграла і ЧС з фігурного катання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі