четвер, 17 січня 2008 16:16

Члени збірної Росії з веслування дискваліфіковані за допінг

Ще три члени збірної Росії з академічного веслування - Олександр Літвінчев, Євген Лузянін і Іван Подшивалов дискваліфіковані на два роки через використання заборонених препаратів на торішньому чемпіонаті світу в Мюнхені.

Нагадаємо, що допінговий скандал розгорівся після того, як на чемпіонаті світу було виявлено використане медичне обладнання для внутрішньовенних вливань і упаковки з-під медикаментів в сміттєвому баку в Люцерні недалеко від готелю, в якому проживала російська команда. В результаті аналізу цих зразків були встановлені імена трьох спортсменів, яким належали виявлені предмети. Це були член екіпажа жіночої вісімки Світлана Федорова, а також Володимир Варфоломєєв і Денис Моісєєв з парної двійки легкої ваги. Всі троє заявили, що внутрішньовенними переливаннями займалися за власної ініціативи.

Провівши повторну перевірку, допінгове агентство прийшло до висновку, що ще троє чоловік використовували заборонені препарати. Ними стали вищезгадані члени російської "вісімки" Олександр Літвінчев, Євгеній Лузянін і Іван Подшивалов.

"Ми дуже хочемо, щоб в академічному веслуванні більше не застосовувалися заборонені препарати або методи, які підвищують працездатність атлетів. Всі наші дії направлені на викорінювання допінгу як явища", - сказано в офіційній заяві Міжнародної федерації академічного веслування (FISA).

"Спорт-Експрес"
Зараз ви читаєте новину «Члени збірної Росії з веслування дискваліфіковані за допінг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі