середа, 21 травня 2008 09:10

Члена української збірної з веслування дискваліфікували за допінг

Офіційний сайт міжнародної федерації веслування (FISA) опублікував повідомлення про дискваліфікацію української спортсменки Ірини Ярош.

Всесвітній антидопінговий комітет (WADA) в грудні минулого року виявив в аналізах молодої спортсменки цілу серію заборонених для вживання препаратів. Аналізи були взяті у Ярош в Єгипті, під час тренувального збору української команди.

Ірина у листі до WADA повідомила, що небажані медичні препарати могли потрапити в її організм, коли вона лікувала простуду. Зі слів спортсменки, ні лікар команди, ні її тренер не мали уявлення про те, як і чим вона лікувала кашель і запалення.

Представники FISA вирішили, що виправдання нашої спортсменки недостатні для скасування дискваліфікації, нагадавши при цьому, що кожен атлет насамперед сам несе відповідальність за те, що він приймає, в яких кількостях і за чиїми рекомендаціями.

З січня 2008 року на Ірину Ярош накладена дворічна дискваліфікація.

Ірина Ярош виступала минулого року на чемпіонаті світу U-23 в Шотландії, де разом з Оленою Яшною вона зайняла в змаганнях двійок 4 місце. У вересні 2007 року на чемпіонаті Європи в Познані Ірина виступала у складі вісімки.

Наш спорт
Зараз ви читаєте новину «Члена української збірної з веслування дискваліфікували за допінг ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі