середа, 28 травня 2008 17:50

Чим заробляють гроші найбагатші футболісти

Чим заробляють гроші найбагатші футболісти

Найбільшим успіхом для футболу США став перехід минулого літа Девіда Бекхема до "Лос-Анджелес Гелаксі". Відвідуваність на п"яти матчах команди, в яких він грав (через травму Бекхем пропустив значну частину сезону), в середньому склала 37 659 глядачів, що на 57 відсотків перевищило попередній рекорд команди. Відвідуваність матчів Вищої ліги в цілому виросла на 50 відсотків після дебюту Бекхема, а рейтинг ESPN2, одного з національних телевізійних партнерів Вищої ліги, виріс на 25 відсотків.

Бекхем також отримав величезні переваги і поза футбольним полем. З 49 мільйонів доларів, зароблених ним у 2007 році, які зробили його найбільш високооплачуваним футболістом у світі, 12 мільйонів склала зарплата в "Гелакси" і "Реалі". 37 мільйонів він отримав за права на зображення, включаючи частину від реалізації 300 тисяч ігрових футболок з номером і прізвищем Бекхема в "Гелаксі", і рекламні контракти з Adidas, Pepsi і Coty.

У листопаді минулого року Бекхем підписав трирічну угоду з Armani на участь у рекламі нижньої білизни, яка оцінюється в суму більше 20 мільйонів. Початок роботи за договором ознаменувався рядом рекламних фотографій, в яких Бекхем зухвало позує в одних дизайнерських трусах. Мами школярів тепер просто не можуть не відмітити його.

Погляд на решту списку гравців з найвищими доходами (зарплата плюс заохочувальні програми і доходи від реклами) відзначає вислизаючу межу між спортсменом і знаменитістю. Вміння Кріштіану Роналду з "Манчестер Юнайтед" подати себе на полі у вигідному світлі допомогло йому заробити 19 мільйонів доларів, близько половини з яких надійшла від участі в рекламних кампаніях, включаючи зйомки в рекламному ролику FujiXerox, де португалець грає матадора, який використовує футбольний м"яч замість плаща.

Для Nike Роналду зашнурував пару бутсMercurialVapor IV і подолав ще одну важку перешкоду - змагання з не менш прекрасним BugattiVeyron, найшвидшим автомобілем на планеті. 23-річному Роналду не вистачає тільки розкішною "Spice"-дружини, щоб повністю затьмарити славу Бекхема.

Кака ("Мілан") слідує по п"ятах за своїми бразильськими товаришами Роналдо і Роналдіньо, отримуючи вигоду зі звання "Гравець року" в дорогих рекламних кампаніях з Adidas і Armani. Проте на відміну від своїх співвітчизників, цей 26-річний спортсмен отримуючи майже половину свого доходу від спонсорів, робить ставку на благородний образ "етичного спортсмена".

Після того, як Кака допоміг "россонері" в сьомий раз отримати корону Ліги чемпіонів у 2007 році, він зняв светр, продемонструвавши футболку "I BelongtoJesus" (Я належу Ісусові). Але він не просто позначає свою віру на одязі. З 18 мільйонів доларів, зароблених минулого року, 10 відсотків він пожертвував своїй церкві, пише видання Forbes.com.

Зараз ви читаєте новину «Чим заробляють гроші найбагатші футболісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі