пʼятниця, 16 квітня 2021 21:00

Чи варто "Динамо" повертати Ярмоленка

Чи варто "Динамо" повертати Ярмоленка
Андрій Ярмоленко є одним із лідерів збірної України. Фото: УАФ

За повідомленням ЗМІ, 31-річний Андрій Ярмоленко може повернутися до "Динамо" після 4 років відсутності.

Українець не має стабільного місця в складі "Вест Гема" та його переслідують травми. Керівники "молотобійців" не проти позбутися Ярмоленка, бо він отримує найбільшу зарплату в команді. Екслідер "Динамо" заробляє в Англії €3,5 млн в рік. Якщо врахувати податки, то сума виростає до €7.5 млн.

Керівники англійського клубу добре розуміють, що продати Ярмоленка буде вже важко, враховуючи його вік та історію травм. Якщо футболіст захоче розірвати контракт, то його відпустять безплатно, щоб не платити річну зарплату.

Ярмоленко має піти на зменшення зарплати

Зарплата Ярмоленка виглядає серйозним фінансовим тягарем. Але футболіст має йти на зменшення фінансових вимог. Восени Андрію буде 32. В 4-х попередніх сезонах у нього були серйозні травми. Яромоленко вже заробив свої статки, маючи в "Динамо" найбільшу зарплату, провівши рік в Дортмунді та 3 в Лондоні. За умови хороші пропозиції із контрактом на декілька сезонів можна зменшити свої вимоги до підйомного мільйона за рік. Це якщо реально хоче ще пограти.

Питання в тому, чи потрібен він "Динамо"? Команді Мірчі Луческу явно не вистачає класу. Якісний футболіст, який би міг вирішити долю епізоду, поєдинку буде явно не зайвим для динамівців. Позиція на флангах залишаються проблемою. Віктор Циганков поки не зміг побороти свої ушкодження. Беньямін Вербич пропустив майже весь сезон через травму. Карлос Де Пена у другій частині сезону відверто розчаровує. Контракти уругвайця та словенця вже завершуються. Вони не молоді хлопці, щоб пропонувати нові довгострокові угоди. У футбольному плані Ярмоленко може принести користь "Динамо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луческу відродив для "Динамо" Родрігеса

Для самого футболіста повернення в Київ є найкращим варіантом. Ярмоленко нічого не зміг показати в Бундеслізі чи АПЛ. Зіркою він є тільки в Україні. Тому не варто розраховувати, що йому запропонують хороші гроші в Китаї, Туреччині чи покличуть дограти в США.

Луческу вимагає хороших фізичних кондицій для своїх гравців. "Динамо" грає у раціональний футбол, люди мають виконувати багато чорнової роботи. Як показав досвід у Німеччині та Англії, Ярмоленку не підходить інтенсивний графік. У нього відразу виникають травми, які лікуються довго.

Зіркою він є тільки в Україні

"Динамо" зараз має багато молодих гравців. Важливо, щоб вони самостверджувалися та ставали лідерами команди. Запрошення такого авторитетного гравця як Ярмоленко має свої ризики для роздягальні команди. За 4 роки майже не залишилося гравців, із якими Андрій разом грав. Лідери команди мають бути на полі, а не в лазареті чи на лаві запасних.

Для "Динамо" зараз важливо створити бізнес-модель клубу. Через розвиток футболістів та їх виступи в єврокубках заробляти на трансферах. До Циганкова та Віталія Миколенка з приходом Луческу додалися Ілля Забарний, Сергій Сирота, Микола Шапаренко, Денис Попов. На підході - Владислав Ванат, Назарій та Вікентій Волошини. Ярмоленко – це дорога в один бік. Його уже не продасиш.


Андрій Ярмоленко виступав за "Динамо" із 2008 по 2017 роки. За цей час 3 рази став чемпіоном країни.

В складі збірної України брав участь у Євро-2012 та Євро-2016. Загалом в активі футболіста 92 матчі за національну команду, в яких він забив 38 голів.

В лютому Ярмоленко зазнав травми коліна, від якої досі не відновився.

Зараз ви читаєте новину «Чи варто "Динамо" повертати Ярмоленка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі