пʼятниця, 10 жовтня 2008 15:31

Через світову економічну кризу "МЮ" може змінити спонсора

Представник сімейства Глейзерів, які володіють "Манчестер Юнайтед", заявив, що криза світової економіки ніяк не позначиться на клубі.

В даний момент економіки багатьох країн світу випробовують труднощі. Це не могло не позначитися і на світі футболу. Не секрет, що утримання більшості футбольних клубів є не найвигіднішим заняттям.

Манкуніанці зберігають борг у розмірі 660 мільйонів фунтів з тих пір, як клуб перейшов під управління американським бізнесменам Глейзерам в 2005 році. У 2006 цей борг був реструктуризований, але напружена ситуація в світі зайвий раз порушила розмови щодо фінансового здоров"я "Олд Траффорд".

"Кредитний борг не робить негативного впливу на "Юнайтед". Ми продовжуємо керувати клубом в цілях зростання комерційних операцій. Рефінансування кредиту в 2006 році дозволяє нам відчувати себе спокійно, а клубу - продовжувати рости у фінансовому плані", - заявив представник Глейзерів.

Додамо, що через кризу ледь не розорився титульний спонсор футболок "Манчестер Юнайтед" компанія AIG. Лише націоналізація державою врятувала компанія від розорення. Згідно контракту з AIG, "червоні дияволи" щорічно отримували по 14 млн. фунтів.

Втім, фінансові труднощі можуть змусити МЮ змінити спонсора. Інтерес до титулованого клубу з Англії вже проявляють компанії Budweiser і SaudiTelecom.

sport.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Через світову економічну кризу "МЮ" може змінити спонсора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі