вівторок, 30 вересня 2008 11:10

Через "Євро-2012" проти України розв"язана інформаційна війна

Через "Євро-2012" проти України розв"язана інформаційна війна
Про це заявив президент Федерації футболу України Григорій Суркіс під час прес-конференції в Києві.

За словами Суркіса, антиукраїнська пропаганда особливо посилилася напередодні останнього засідання Виконкому УЄФА, коли в італійській пресі вже повідомлялося, що Італія визначена господарем Чемпіонату Європи з футболу 2012 року та починає реконструкцію своїх стадіонів. Або інший приклад, продовжив він, коли німецькі ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що Німеччина запропонувала Польщі свої міста, тому що Україна, нібито, ненадійний партнер і не виконує своїх зобов"язань, повідомляє "УНІАН".

"Широкомасштабна інформаційна війна, розпочата в деяких зарубіжних ЗМІ проти господарів Євро-2012, зайвий раз засвідчила, що факт отримання перемоги та гарантія її збереження - це дві великі різниці", - сказав Суркіс.
На його думку, українська система контпропагандистської оборони не завжди якісно виконує свої функції та практично не синхронізована з можливостями польських партнерів.

Президент ФФУ нагадав, що лише 19 вересня в рамках другого засідання сумісного українсько-польського комітету в Києві була створена робоча група, яка повинна дати конкретні пропозиції щодо взаємодії в цій важливій сфері.
"А поки інформаційний простір України та Польщі вільно використовується недружніми нам суб"єктами для відвертих провокацій проти нашого іміджу", - переконаний Суркіс.

Саме тому він закликав журналістів активніше інформувати і суспільство і, особливо, міжнародне співтовариство про хід підготовки України до Євро-2012.

"Ми віримо та сподіваємося на вашу допомогу", - сказав президент ФФУ, звертаючись до представників національних мас-медіа.

Зараз ви читаєте новину «Через "Євро-2012" проти України розв"язана інформаційна війна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі