Ексклюзиви
четвер, 08 травня 2008 16:44

Чемпіоном Румунії вперше за 17 років стала команда не зі столиці

Обігравши в завершальному турі чемпіонату Румунії аутсайдера "Університатю" (Клуж), клуб ЧФР (Клуж) став першою за 17 років командою з провінції, яка виграла чемпіонський титул. Востаннє команді не з великої столичної трійки - "Стяуа", "Динамо" і "Рапіда" вдавалося виграти чемпіонат в 1991 році "Університаті" з Крайови.

Після програшу в бухарестському дербі в передостанньому турі власник "Стяуа" Джиджі Бекалі пообіцяв три мільйони євро "Університаті" з Клужа за нічию в дербі з лідерами - ЧФР. Дива для "армійців" не сталося, та і різниця в 50 турнірних очок між двома клужськими командами каже сама за себе. Проте опір "студенти" чинили серйозний і єдиний м"яч футболісти ЧФР зуміли забити тільки з пенальті в середині другого тайму.

Друге місце зайняла "Стяуа", відставши на одне очко. Треті - "Рапід", четверті - бухарестські "динамівці".

Визначилися представники Румунії в єврокубках. ЧФР (Клуж) - вже в груповому етапі Ліги чемпіонів, "Стяуа" зіграє в третій кваліфікації, де буде сіяною командою. Ще чотири клуби - "Унірея", "Рапід", "Динамо" і "Політехніка" (Тімішоара) стартують з першого раунду Кубка УЄФА.

Террикон
Зараз ви читаєте новину «Чемпіоном Румунії вперше за 17 років стала команда не зі столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути