середа, 02 липня 2008 09:20

Чемпіонат України розпочався з національного рекорду

Чемпіонат України розпочався з національного рекорду

Передолімпійський чемпіонат України з легкої атлетики за логікою речей мав викликати більший інтерес як з боку преси, так і з боку глядачів. У підсумку, глядачі — спортсмени, тренери та їх команди, преса — менше десяти журналістів на прес-конференції. Щоправда, під час вечірньої сесії змагань на стадіон прийшли представники ще кількох видань та телеканалів.

А на прес-конференцію завітати варто було вже хоча б тому, що її гостем став старший тренер національної збірної України з легкої атлетики Валерій Александров. За останній рік він не так уже й часто балував журналістів своїми коментарями, обіцяючи зробити це після Олімпіади.

Національний чемпіонат цього року мала приймати Біла Церква, однак стадіон підготувати не встигли. Змагання перенесли до Києва на НСК "Олімпійський". І поки робочі знімали пластикові сидіння у секторах верхнього ярусу, готуючись до реконструкції арени, спортсмени боролися хто просто за чемпіонство, а хто і за олімпійські нормативи і можливість поїхати до Пекіну.

На змагання заявилося 855 атлетів, що приємно здивувало Александрова. Враховуючи фінансову ситуацію особливо в областях, розраховували, що приїде не більше 450-500 спортсменів. Допоміг в організації і готель "Русь", який розселив учасників за значно нижчими цінами за ті, які у ньому прийняті.

У рамках національного проводиться також молодіжний чемпіонат України. Крім того, більшість спортсменів саме тут повинні доводити свою здатність виконати олімпійський норматив і поборотися за можливість потрапити на Олімпіаду. Від прогнозу стосовно нагород у Пекіні, Александров утримався, зазначивши лише, що у фіналах цього року повинно виступити значно більше спортсменів, ніж в Афінах. Валерій Федорович також додав, що у Пекіні очікується молодша команда, ніж була чотири роки тому.

Як і передбачалося, у тих видах спорту, де відсутня конкуренція, високих результатів чекати не варто. Більшість цих спортсменів уже виконали нормативи і забронювали місце у збірній. Так, наприклад, рекордсмен України на 110 метрів з бар"єрами Сергій Демидюк, абсолютно не напружуючись, переміг з результатом 13,81 секунди.

У жінок на стометрівці з бар"єрами Євгенія Снігур (12,83 с) випередила Олену Красовську (13,12 с). Бронзова нагорода у у Наталії Забродської (13,45 с).

У метанні списа Тетяна Ляхович перемогла з національним рекордом 63,23 метри. За нею розташувалися Віра Ребрик (59,96 м) та Ольга Іванкова (58,42 м).

На дистанції 1500 метрів у жінок перемогла Ірина Ліщинська (4:04,97 хв). "Срібло" та "бронза" у Наталії Тобіас (4:05,53 хв) та Анни Міщенко (4:05,66 хв).

На стометрівці у жінок першою фінішувала Наталія Погребняк (11,28 с). За нею - Ірина Шепетюк (11,51 с) та Олена Чебану (11,52 с). У чоловіків переміг Дмитро Глущенко (10,28 с). За ним - Костянтин Васюков (10,44 с) та Сергій Смелик (10,58 с).

У метанні диска у жінок "золото" у Наталії Семенової (62,87 м), другою стала Катерина Карсак (62,56 м). Третьою - Олена Антонова (61,10 м). У чоловіків з результатом 62,75 м переміг Микита Нестеренко. За ним Олексій Семенов (61,03 м) та Дмитро Існюк (60,57 м).

Завершувався перший день змагань дистанціями 10000 метрів. У чоловіків переміг Сергій Лебідь (28:19.57 хв), а у жінок - Наталія Беркут (31:47.03 хв).

Чемпіонат України триватиме до 4 липня. Усі бажаючі зможуть побачити змагання лише на стадіоні. Трансляція ж навіть окремих видів поки неможлива: федерація не достатньо фінансується, а спонсори не поспішають вкладати гроші в легку атлетику. Організація трансляції чотирьох днів змагань обійдеться приблизно у сто тисяч євро.

Детальніше познайомитися з результатами першого дня змагань, розкладом та учасниками можна на офіційному сайті Федерації легкої атлетики України.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Чемпіонат України розпочався з національного рекорду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі