четвер, 12 червня 2008 10:42

Чехія та Туреччина будуть бити пенальті, якщо зіграють внічию

Чехія та Туреччина будуть бити пенальті, якщо зіграють внічию

Вже в неділю на чемпіонаті Європи може бути використане нове правило визначення команди, що отримує путівку в чвертьфінал. Якщо матч групи "А" між збірними Чехії та Туреччини в Женеві завершиться внічию, друге місце в своєму квартеті вони розіграють в серії пенальті.

Як повідомляє "Спорт-Експрес" з посиланням на офіційний сайт Euro-2008, після поєдинків другого раунду (Чехія - Португалія - 1:3, Туреччина - Швейцарія - 2:1), у суперників по останній зустрічі в цій групі виявилися однакові показники: 3 очки і різниця м"ячів 2:3. На першій позиції закріпилася Португалія (6 очок), яка в неділю в Базелі зустрінеться з швейцарцями. Господарі турніру, як вже двічі програли, втратили шанси на вихід в плей-офф.

При цьому якщо чехи і турки зіграють внічию, у них виявляться рівними всі показники для визначення другої команди в групі - кількість очок, різниця м"ячів, кількість забитих м"ячів. У такому разі, оскільки два претенденти на місце в чвертьфіналі гратимуть один з одним, а третього кандидата з такими ж показниками на вихід в плей-офф не передбачається, після закінчення 90 хвилин їх матчу буде призначено серію пенальті.

Зараз ви читаєте новину «Чехія та Туреччина будуть бити пенальті, якщо зіграють внічию». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі