четвер, 22 січня 2009 10:29

ЧЄ-2009. Волосожар і Морозов не дотягнули до "бронзи"

ЧЄ-2009. Волосожар і Морозов не дотягнули до "бронзи"

22 січня, безперечно, пройшло під знаком Інго Штойєра і його вихованців. На чемпіонат Європи в Хельсінкі німецький наставник привіз відразу три пари. Першою з них свою довільну програму глядачам і суддям презентували ще зовсім юні швейцарці Анаїс Моранд і Антуан Дорса. Але головна боротьба розгорнулася в останній групі, де дві російські пари і дві пари Штойєра повинні були вирішити долю першого комплекту нагород.

Після безглуздої і образливої ситуації в короткій програмі, коли фігуристи просто зачепилися ковзанами, що привело лише до одинарного викиду, Тетяні Волосожар і Станіславу Морозову потрібно було відігравати більше дев"яти балів. Виходячи на лід, Таня так поспішила розкотитися, що впала на рівному місці. Зал ахнув, а в душу вселилася упевненість: значить, в програмі все буде в порядку. Невелика нервозність спочатку, на щастя, не перешкодила досить чисто виконати стрибки. А викиди і підтримка цього вечора, втім, як і часто, були більш ніж на висоті. І потрібно віддати належне фінській публіці: так, як Таню і Стаса, того вечора вони підтримували хіба що Олену Савченко і Робіна Шолкови.

"Звичайно, цим прокатом задоволені. Але дуже образливо за вчорашній викид. У адже нас навіть на тренуваннях такого ніколи не було. Одинарний викид робимо тільки для ходу, а тут така безглуздість, можливо, коштувала нам медалей", - розповідають фігуристи.

Савченко і Шолкови до першого місця не вистачало трохи менше трьох балів. Росіяни Мухортова і Траньков не змогли уникнути помилок і падінь, тоді як Олена і Робін були майже бездоганні. В черговий раз показавши, як потрібно настроюватися і боротися справжнім чемпіонам, німці виграли третє підряд "золото" континентальної першості, увінчавши свій виступ в частині змагання програми "Списком Шиндлера" і "Адажіо". "Ми ще в минулому році бралися за "Список Шиндлера", - розповідає Олена. - Але потрібна була історія з трагічним кінцем, і нам не вдавалося це зробити. Цього сезону вирішили повернутися до цієї музики, але кінець зробити щасливим".

Юка Кавагучі і Олександр Смірнов скористалися помилками своїх співвітчизників Мухортової і Транькова і, виконавши четвертий викид, хоч і з помилкою, змогли вийти на друге місце. А ще одна українська пара Катерина Костенко і Роман Талан, не дивлячись на травми обох партнерів, все ж таки змогли зібратися і хоч через біль виступити на чемпіонаті, зайнявши 18-е місце.

Чемпіонат Європи. Спортивні пари

Довільна програма

1. Савченко/Шолкови (Німеччина) 132,43

2. Кавагучі/Смірнов (Росія) 117,39

3. Волосожар/Морозов (Україна) 115,14

Підсумкові результати

1. Савченко/Шолкови (Німеччина) 199,07

2. Кавагучі/Смірнов (Росія) 182,77

3. Мухортова/Траньков (Росія) 182,07

4. Волосожар/Морозов (Україна) 171,34

...18. Костенко/Талан (Україна) 103,97

sport.com.ua

Зараз ви читаєте новину «ЧЄ-2009. Волосожар і Морозов не дотягнули до "бронзи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі