пʼятниця, 04 квітня 2014 11:15

"Це був вдалий трансфер" - у "Герті" пам'ятають Вороніна
12

База "Герти"
Фото: Ірина КОЗЮПА
Керівник відділу роботи з фанатами Донато Мелілло

Українського форварда Андрія Вороніна з посмішкою згадують у берлінській "Герті". Футболіст виступав за "стару даму" на правах оренди у сезоні 2008/09 і допоміг фінішувати п'ятою у бундеслізі. "Герта", яка раніше стабільно посідала 10-те місце, цього сезону претендувала на чемпіонство. Місцем у зоні Ліги чемпіонів "біло-голубі" поступилися тільки в останньому турі.

Воронін, який належав "Ліверпулю", відіграв 27 матчів і записав на свій рахунок 11 голів. У наступному сезоні Андрій перейшов у московське "Динамо".

"Це був дуже хороший трансфер, - розповідає керівник відділу роботи з фанатами "Герти" Донато Мелілло. - Ми не дуже часто перетиналися, але я точно знаю, що у нього чудове почуття гумору і він трошки божевільний. У позитивному сенсі цього слова. Андрій чудово підійшов Берліну і допоміг нашій команді. Той сезон вийшов дійсно хорошим".

Цікаво, що тоді "Герта" і харківський "Металіст" грали в одній групі Кубка УЄФА. В Україні команди зіграли внічию — 0:0.

"Це був гарний досвід для нашої команди і можливість відвідати Харків. Мені сподобалось місто".

"Герта" виступає на 74-тисячному "Олімпійському" стадіоні. 2006-го тут пройшов фінал чемпіонату світу, а 2015-го на "Олімпіаштадіоні" зіграють вирішальний матч Ліги чемпіонів. "Стара дама" орендує арену. Тут жартують, що єдине, що нагадує про команду на стадіоні це сині бігові доріжки.

"Середня відвідуваність домашніх матчів "Герти" становить 45 тисяч людей. У нас є 340 зареєстрованих фан-груп і більше як півторитисячі активних ультрас. Річна карта коштує 179 євро, якщо зі знижкою то 132 євро".

Зараз "Герта" виступає у першій бундеслізі.

Зараз ви читаєте новину «"Це був вдалий трансфер" - у "Герті" пам'ятають Вороніна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі