вівторок, 31 серпня 2021 21:00

Час Буяльського: якою буде збірна України Петракова

Час Буяльського: якою буде збірна України Петракова
Віталій Буялський став одним із лідерів "Динамо" після приходу Мірчі Луческу. Фото: ФК "Динамо" Київ

1 вересня збірна України проведе матч четвертого туру відбору до Кубка світу проти Казахстану в гостях, а через три дні буде приймати Францію.

Національна команда розпочинала відбір з Андрієм Шевченком, але після Євро-2020/21 наставник відмовився продовжувати контракт з Українською асоціацією футболу. Виконувачем обов'язків тренера став Олександр Петраков. Чого чекати від нового тренера в національній команді?

В тактичному плані Петраков є прихильником простоти та надійності гри. Для тренера головним є результат. Його юнацькі збірні України грали за схемою у три центральні захисники із двома опорниками без виражених вінгерів. Така модель має стати основною для національної команди. Не виключено, що Петраков буде змінюватися: у матчах проти слабших суперників переходити на гру два оборонці, щоб мати можливості атакувати.

Основним воротарем на найближчі матчі має стати Андрій Пятов. Не дарма воротар "Шахтаря" отримав капітанську пов'язку збірної та повернувся в національну команду після Євро. Денис Бойко із "Динамо" більше стабільний, але фактор капітана свідчить, що довіряти тренер буде Пятову. Георгій Бущан, Анатолій Трубін та Андрій Лунін пропустять матчі збірної через травми.

Петраков буде грати у три центральні захисники

Петраков на флангах використає по одному гравцю. Найбільші шанси лотералями мають стати динамівці Олександр Караваєв та Віталій Миколенко. Обидва – працьовиті та здатні зіграти по всьому флангу, що вимагається головним тренером. Навряд чи ми побачимо Олександра Зінченка на його клубній позиції. Петраков вимагає від лотералів динаміки та працездатності, а не вміння підтримати атаку.

Вибір центральних захисників не такий великий. Особливо, якщо збірна буде грати в три оборонці. Свої місця мають зберегти Ілля Забарний та Микола Матвієнко. Третім оборонцем всі шанси має стати Тарас Качараба. Він зараз стабільно грає за "Славію" та знайомий з Петраковим по юнацькій збірній 1995 року народження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Для нас буде цікава і складна гра" - Петраков про матч проти Казахстану

Основним опорником має стати Сергій Сидорчук. Його партнера визначити важко. Петраков буде пробувати на цій позиції різних футболістів. Найбільше оптимальним виглядає подення динамівської опорної зони Сидорчук – Шапаренко. Тарас Степаненко втратив місце в старті "Шахтаря".

Складним питанням для Петракова буде, що робити із Русланом Малиновським та Олександром Зінченком. Клас цих гравців очевидний. Півзахисник "Аталанти" розчарував на Євро та пропустив всю підготовку до сезону через операцію. Зараз форма Руслана слабка, що показують стартові матчі Серії А. Зінченко починає сезон в статусі гравця ротації "МС". Можна спробувати поєднувати когось в опорній зоні з Сидорчуком, або ставити ближче до нападу. У найближчих матчах навряд чи обоє зможуть отримати стабільну ігрову практику в збірній.

Зінченко та Малиновський ризикують втратити місце в складі збірної

Віталій Буяльський має всі шанс стати основним гравцем національної команди. Лідер "Динамо" не мав довіри від Шевченка, але тепер має всі шанси на основу. Петраков завжди цінував гравці стилю лідера "Динамо". Питання тільки в тому, хто складе йому компанію на полі – Ярмоленко, Зінченко, Малиновський чи Циганков?

На місці форвард особливого вибору не має. Артем Довбик та Артем Бесєдін поза грою. Залишається тільки один Роман Яремчук, якого буде страхувати дублер із "Шахтаря" Данило Сікан. Не варто забувати, що в атаці може зіграти Ярмоленко за потреби.

Петраков не буде вигадувати велосипед. Він буде будувати гру за принципами, які дозволили його команді виграти молодіжний Кубок світу. Імена, клуби для тренера не мають нічого значення. Ставка буде зроблена на гравців "Динамо". Вони зіграні між собою. За три дні побудувати нову команду просто не реально.

Збірна України провела три матчі у відборі до Кубка світу. Національна команда зіграла в нічию 1:1 із Францією, Фінляндією та Казахстаном. Підопічні Петракова займають третє місце у відбірковій групі поступаючись Франції чотирма очками. Переможець групи отримує пряму путівку в Катар. Друга команда зіграє стикові матчі.

Матч Казахстан – Україна відбудеться 1 вересня. Початок о 17:00. Звіт про матч читайте на нашому сайті.

Зараз ви читаєте новину «Час Буяльського: якою буде збірна України Петракова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі