середа, 16 вересня 2020 21:00

Буяльський тягне команду в найважчі моменти – огляд української преси після матчу "Динамо" – АЗ

Буяльський тягне команду в найважчі моменти – огляд української преси після матчу "Динамо" – АЗ
Хитрий Луческу розпочав Лігу чемпіонів із перемоги. Фото Рейтер

Вчора київське "Динамо" виграло матч третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів в нідерландського АЗ – 2:0 й вийшло до раунду плей-оф, де зустрінеться з бельгійським "Гентом" Українська преса проаналізувала гру "Динамо".

Символічно, що принесли перемогу "Динамо" у другому таймі футболісти, які зробили крок вперед саме з приходом Луческу, - пише "Трибуна".

Жерсон на старті сезону - це людина, яка оформляє моменти в голи у важливих матчах. Можна розчинитися на полі з "Десною", але дати результат з "Шахтарем" і АЗ. І тоді абсолютно все одно, який у нього характер і наскільки складно з ним тренерам. Поки це знахідка. Якою не скористалися рік тому, але зробили правильні висновки зараз. Залишилося тільки зрозуміти, скільки часу Жерсон ще протримає цю форму (й удачу).

Буяльський - це серце "Динамо" в атаці і головна дійова особа команди в пресингу. Циганков, Сидорчук, Вербич - безумовно важливі футболісти "Динамо" останніх років, але ніхто з них звичайно не тягне команду в складні моменти. Може, саме Буяльський в такій формі і буде тим ключовою ланкою, якої не вистачило в минулі роки. І оплески йому - настільки гучні, наскільки могла створити ложа преси при заміні - повністю заслужені.

Шапаренко на старті сезону - людина, яка знайшла себе в глибині поля в якості класного розігруючого. Він може помилятися, він може випадати з гри, але якби не він, то в грі "Динамо" не було б взагалі сполучного елемента, який би диктував темп в ті короткі відрізки, коли команда володіла м'ячем. Гол - це вже скоріше побічний (нехай і дуже приємний) фактор, який лише додав пару балів в підсумкову і так досить високу оцінку Миколи.

Луческу в свої 75 років дасть фору в майстерності та професіоналізмі будь-якому молодому колезі

ua-football підраховує бали, які кияни принесли в рейтинг федерацій УЄФА.

"Перемога над АЗ принесла особисто "Динамо" й Україні в цілому півтора балу – цього сезону в одноматчевих протистояннях по пів балу нараховується автоматично обом командам, далі – за результатом. Динамо отримало 0,5+1 за перемогу. Таким чином вдалося в Таблиці коефіцієнтів наблизитися до Туреччини, яка попереду з перевагою в 0,5 балу. Турки вже втратили шанс на бонус Ліги чемпіонів (мається на увазі, подвійний бонус, бо чемпіон пройшов автоматично і отримав чотири бали) і на цей момент набрали на одне очко менше у кваліфікації".

dynamo.kiev.уа наводить слова журналіста Андрія Шахова:

Звичайно, гру "Динамо" ніяк не можна назвати видовищною. Ну і дідько з нею, зі видовищністю, коли є результат, а в таких матчах немає нічого важливішого за його!

Така тактика його приносить. Стиль, який показує "Динамо" в матчах з сильними суперниками (Суперкубок з "Шахтарем", цей матч), не радує око і без частки везіння тут не обходиться, але зверніть увагу, по-перше, як тактично грамотно зіграла команда, по- друге, як відпрацювали гравці, в тому числі ті, хто раніше міг дозволити собі недограний якийсь епізод, недопрацювати, вважаати, що це не моє, і нехай інші цим займаються.

footboom цитує тренера В'ячеслава Грозного.

"Після такої гри хочеться сказати тим, хто ратує активно за молодих тренерів, - збавте запал! Мірча Луческу в свої 75 років дасть фору в майстерності та професіоналізмі будь-якому молодому колезі. Це успіх Григорія і Ігоря Суркісів, які запросили Мірчу Луческу. Це було сильне рішення. Думаю, що інші тренери на 99,9% не змогли б вийти з тієї кадрової ситуації, яка на даний момент склалася в "Динамо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яремчук вивів "Гент" на київське "Динамо"

В наступному раунді "Динамо" зустрінеться з бельгійським "Гентом" Перша гра на виїзді відбудеться вже у вівторок, 22 вересня. Матч-відповідь за тиждень у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Буяльський тягне команду в найважчі моменти – огляд української преси після матчу "Динамо" – АЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі