неділя, 28 вересня 2008 12:04

Бурсак захистив свій титул чемпіона світу

Кульмінацією вечору професійного боксу стали два бої бійців середньої вагової категорії (72,6 кг) - чемпіона світу серед молоді за версією IBF киянина Максима Бурсака та інтерконтинентального чемпіона за версією WBA уродженця Грузії Автандила Хурцидзе. Суперниками обох боксерів стали представники Аргентини Естебан Понсе та Валентін Очоа відповідно.

Перед боями обоє аргентинців були справжніми "темними конячками" - перевірити їх претензії на чемпіонські титули і мали Максим та Автандил. Першими на ринг вийшли саме Хурцидзе та Очоа. Уродженець Грузії одразу захопив ініціативу та буквально змів суперника з рингу, примушуючи того просто таки бігати по рингу.

Проте, до честі Очоа, він зміг вистояти усі дванадцять раундів. Першу вдалу атаку аргентинець провів лише у четвертому раунді, однак одразу ж отримав кілька ще відчутніших випадів у відповідь.

Чемпіонський бій Максима Бурсака проти Естебана Понсе став не менш цікавим - перший раунд українець провів у розвідці, віддавши ініціативу аргентинцю, однак вже у кінцівці впевнено перейшовши в атаку. Вже з другого раунду Бурсак став працювати першим номером, працюючи переважно з далекої дистанції. Понсе активно контратакував, проводячи комбінації переважно у корпус нашого боксера.

Не можна сказати, що перевага українця була тотальною - аргентинський боксер намагався відповідати атакою на атаку, і зміг на початку третього раунду провести відчутний лівий боковий. У четвертому раунді Понсе почав закриватися у глухому захисті, хоча, що цікаво, зовсім не йшов у клінч, прийнявши виклик українця. У цьому ж раунді після однієї з серій (до речі, більше ефектної ніж ефективної) рефері відрахував аргентинцю стоячий нокдаун.

У восьмому раунді суддя у ринзі відрахував Понсе ще один стоячий нокдаун - Бурсак тут же кинувся добивати, рефері вдруге зупинив бій. Технічний нокаут і впевнена перемога Бурсака.

"Чемпіон"

Зараз ви читаєте новину «Бурсак захистив свій титул чемпіона світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі