середа, 20 вересня 2017 16:09

Бубка прокоментував звинувачення в корупції

Бубка прокоментував звинувачення в корупції
Бубка: "Гроші я передав в якості винагороди за "Зірок жердини". Фото: vesti-ukr.com

Сергій Бубка відкинув звинувачення у причетності до підкупу членів Міжнародного олімпійського комітету (МОК) під час виборів столиці Ігор-2016.

Про це повідомляє L'Equipe.

Він заявив, що переказ коштів підконтрольної колишньому казначею IAAF росіянину Валентинові Балахнічову компанії не був незаконним.

"Я категорично спростовую, що зробив щось незаконне. Платіж Валентинові Балахнічову був здійснений як винагорода за послуги, пов'язані з турніром "Зірки жердини", - сказав Бубка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навмисне відрізали кінцівки: у Британії спалахнув скандал з параолімпійцями

Сергій Бубка є головою Національного олімпійського комітету України та віце-президентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF)

18 червня 2009 року Бубка переказав $45 тис. офшорній компанії New Mills Investments, бенефіціаром якої був Балахнічов. Незадовго до переказу коштів Бубкою, New Mills Investments перерахувала аналогічну суму компанії сина екс-президента IAAF Ламін Діака Папа Массата Діака. Його підозрюють у підкупі членів МОК під час голосування за столицю Олімпіади-2016, яка у підсумку відбувалася у Ріо-де-Жанейро.

Про підозри щодо Бубки повідомило інше французьке видання Le Monde.

Зараз ви читаєте новину «Бубка прокоментував звинувачення в корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі