четвер, 08 жовтня 2009 18:38

Бразильську спортсменку дискваліфікували на шість років

Бразильську спортсменку дискваліфікували на шість років

Бразильська тріатлоністка Маріана Охата дискваліфікована на шість років за вживання допінгу. У червні 2009 року вона була викрита в застосуванні діуретика і маскуючого препарату фуросеміду, повідомляє Reuters. Спортсменка, якій 26 жовтня виповниться 31 рік, попалася на застосуванні заборонених препаратів удруге в кар"єрі.

У 2002-2003 році Охата відбула річну дискваліфікацію. За правилами Міжнародної федерації тріатлону (ITU), мінімальний термін дискваліфікації спортсмена, який попався на допінгу вдруге, складає шість років.

Охата була викрита у вживанні заборонених препаратів у червні під час допінг-контролю, який провели у час вільний від змагань. Бразильянка зажадала відкрити пробу "В", яке пройшло 21 серпня. Контрольна проба підтвердила наявність в організмі спортсменки допінгу. Офіційний термін початку дискваліфікації - 2 жовтня 2009 року.

Маріана Охата приймала участь у двох літніх Олімпіадах. У 2000 році в Сіднеї вона не змогла дістатися до фінішу, а в 2004 році в Афінах зайняла 37-е місце.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Бразильську спортсменку дискваліфікували на шість років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі