понеділок, 20 вересня 2021 15:24

Брати Клички розповіли, скільки разів їм пропонували змінити громадянство

Брати Клички розповіли, скільки разів їм пропонували змінити громадянство
Володимир Кличко пішов із боксу в 2017 році. Фото: "Спорт-Експрес"

Ексчемпіони світу Володимир Кличко (64-5, 53 КО) і Віталій Кличко (45-2, 41 КО) розповіли про пропозиції щодо зміни громадянства, які вони отримували.

"Перша пропозиція надійшла після того, як я став чемпіоном світу з кікбоксингу 1992 року. Приїхав канадський промоутер і зробив пропозицію поїхати в Канаду. А брат маленький, батьки. Я вчуся в інституті. Потрібно було все кинути й поїхати. Ясно, що відмовився". Повідомляє "lb.ua".

"Потім пропозиції посипалися після Олімпійських ігор. І їх було багато. Але ж від кольору паспорта нічого не змінюється. Сенс?" - сказав Віталій.

"Були офіційні пропозиції, підписані керівниками партій, міст, офіційні листи зі словами "Прийміть громадянство". Моя думка: що зміниться в моєму житті? Зовсім нічого. У мене було, зізнаюся, два громадянства - радянське багато років тому й українське.

Тут я повторю вже сказане: "Не питай, що може країна зробити для тебе, а що ти можеш зробити для країни". Якщо я відмовлюся від українського громадянства, як це буде відіб'ється на моїй країні й на українцях? Як вони це сприймуть? Я не зможу дивитися в дзеркало, якщо це зроблю", - сказав Володимир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко розповів про Зеленського на корпоративі Суркіса

Віталій Кличко виграв перший титул чемпіона в поєдинку з британцем Гербі Гайдом 1999-го. Володимир Кличко був олімпійським чемпіоном та володарем трьох основних поясів чемпіона за версіями WBA, WBO, і IBF.

Зараз ви читаєте новину «Брати Клички розповіли, скільки разів їм пропонували змінити громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі