вівторок, 25 листопада 2008 16:36

Божевільний англієць хотів відрізати Марадоні голову

Британська поліція запобігла спробі замаху на головного тренера збірної Аргентини з футболу Дієго Марадону, затримавши уболівальника, який хотів відрізувати йому голову. 43-річного англійця Іана Уеллворта затримали 19 листопада, але перші повідомлення про це з"явилися 25 листопада в аргентинських ЗМІ, повідомляє lenta.ru з посиланням на інтернет-видання Goal.com.

Інцидент відбувся в день товариського матчу Шотландія - Аргентина (0:1), який став для Марадони першим на посту головного тренера аргентинської команди. Уеллворта затримали недалеко від стадіону "Хемпден Парк" в Глазго, причому у уболівальника був вилучений мачете.

Уеллворт, страждаючий психічним розладом, зізнався, що хотів помститися Марадоні за гол у ворота збірної Англії в 1/4 фіналу чемпіонату світу 1986 року. У тому матчі аргентинці перемогли з рахунком 2:1, Марадона забив два м"ячі, причому другий з них - рукою.

По ходу ЧС-1986 Уеллворт поставив 500 фунтів стерлінгів на підсумкову перемогу збірної Англії, причому зайняв ці гроші. Згодом борг уболівальника виріс до 125 тисяч фунтів стерлінгів, він розорився, і від нього пішла дружина. За спробу замаху на Марадону Уеллворту загрожує тюремний вирок терміном до п"яти років.

Зараз ви читаєте новину «Божевільний англієць хотів відрізати Марадоні голову ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі