вівторок, 17 лютого 2009 10:53

Бьорндален вимагає від Чудова проголосити його чемпіоном

Головний тренер чоловічої збірної Росії Володимир Алікін розповів, про що Оле-Ейнар Бьорндален, який пізно вночі прийшов до збірної Росії, просив Максима Чудова.

"Бесіда тривала півгодини. Мета Бьорндалена була зрозумілою. Він попросив Чудова зробити заяву про те, що він, Бьорндален, - справжній чемпіон гонки переслідування. На що Чудов відповів: "Оле, ти великий чемпіон, сьогодні ти був сильнішим на дистанції, але ти порушив правила. Тому скажи про це пресі і відмовися від золотої медалі", - цитує Алікіна "Советский спорт".

Російський біатлоніст Максим Чудов розповів деталі самої гонки чемпіонату світу в Пхенчхані, через яку розпочався скандал пов"язаний із неправильним проходженням траси.

"Траса була розмічена нормально. Міст, на який у результаті побіго багато атлетів, був закритий двома фішками-пірамідами. Або трьома - точно не пам"ятаю. Але те, що він закритий і його потрібно об"їжджати, було зрозуміло одразу. Саме по такій трасі ми бігли минулого року – стадіон нам вже знайомий. Тому я взагалі не розумію звинувачень організаторів на тему, що хтось не знав, як і куди саме бігти.

В естафетній гонці маршрут першого кола теж відрізняється від інших. Це робиться спеціально, щоб уникнути зіткнень, падінь та інших проблем, які трапляються, якщо одночасно багато спортсменів знаходяться в одній точці дистанції. Іншими словами, щоб вберегти атлетів. Ось і в Пхенчхані було зроблене те ж саме. До того ж перед кожною гонкою організатори інформують тренерів команд про усі нюанси траси. А ті, у свою чергу, зобов"язані розповісти цю інформацію спортсменам.

Коли до мене несподівано підійшли представники IBU і стали цікавитися подробицями, як саме я пройшов дистанцію, я спочатку навіть не зрозумів, про що вони питают і для чого це їм. Проте, детально розповів про свої дії на дистанції. Вже потім дізнався, що декілька біатлоністів пройшли дистанцію, переступивши через фішки.

У таких ситуаціях, як мені здається, потрібно чітко дотримуватися правил: якщо людина їх порушила, він повинен бути покараний. Відхилення від кола - це, безумовно, порушення. Мені незрозуміло інше: на якій підставі ми взагалі вважаємо, що комусь помилки можуть пробачити? Якщо вже наробив помилок - скажи чесно: так, помилився. Визнай це. А так, щоб демонстративно кидати спортивне спорядження на землю і кудись йти… Негарно це. Навіть по відношенню до тих, хто стоїть на трибунах", - приводить слова Чудова "Спорт-Експрес".

За інформацією "Спорт-Експрес" та "Советский спорт"


Зараз ви читаєте новину «Бьорндален вимагає від Чудова проголосити його чемпіоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі