четвер, 19 червня 2008 15:15

Борг: на Вімблдоні ставлю на Надаля. Федерер - третій у списку

П"ятиразовий чемпіон Вімблдону Бьорн Борг висловив думку, що перша ракетка світу Роджер Федерер займає лише третє місце в списку фаворитів третього в сезоні-2008 турніру "Великого шолома", який стартує в наступний понеділок на трав"яних кортах Усеанглійського клубу лаун-тенниса і крокету.

Федерер перемагав на Вімблдоні впродовж п"яти попередніх років, але Борг вважає, що завоювати титул шостий раз поспіль швейцарцеві не вдасться. Більш того, легендарний швед припускає, що Федерер може вже наступного року завершити кар"єру.

- Я ставлю на те, що переможцем Вімблдону буде Рафаель Надаль. На другому місці в моєму списку - Новак Джоковіч, на третьому - Федерер, - сказав Борг в інтерв"ю британським ЗМІ. - Для того, щоб узяти гору над цими хлопцями, Роджеру потрібно грати набагато краще, ніж минулого року. І він знає, що для того, щоб захистити титул, йому потрібно показати неймовірний теніс. Вімблдон-2008 - самий непередбачуваний за останні роки.

Бьорн Борг, який завершив свою професійну кар"єру у віці 25 років, вважає, що якщо Федерер продовжуватиме грати, він зможе перевершити Піта Сампраса за кількістю перемог на турнірах "Великого шолома". В активі Сампраса їх 14, а на рахунку Федерера поки 12.

- Я зовсім не здивуюся, якщо наступного року Роджер скаже: "Я більше не гратиму в теніс, - заявив Борг. - Цього, швидше за все, не трапиться, але, якщо Федерер вирішить завершити кар"єру, це мене зовсім не шокує. Люди чекають від нього перемог у кожному матчі, і від цього втомлюєшся, як фізично, так і психологічно. У майбутньому вже не буде так, як раніше, коли він вигравав кожен матч. Цей час пройшов. Але він хоче побити рекорд Сампраса, і, я думаю, зможе це зробити, якщо вирішить не йти з тенісу.

"Спорт-Експрес"

Зараз ви читаєте новину «Борг: на Вімблдоні ставлю на Надаля. Федерер - третій у списку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі