неділя, 13 липня 2008 19:08

Бондаренко став чемпіоном світу з легкої атлетики серед юніорів

В останній день чемпіонату світу з легкої атлетики серед юніорів, який проходив у Бидгощі, до "золота" Віри Ребрик та "бронзи" Микити Нестеренка Богдан Бондаренко додав ще одну медаль найвищої проби, а українські дівчата в естафеті 4Х400 метрів виграли "срібло".

У стрибках у висоту наш співвітчизник упевнено переміг своїх суперників та виграв змагання з результатом 2.26 метри, що одночасно вивело його в лідери світового сезону серед юніорів.

Після висоти 2.17 метри у секторі крім Бондаренка залишилися поляк Сільвестер Беднарек та іспанець Мігель Анхель Санчо. Усі троє подолали 2.21 з другої спроби, але Санчо на більше не вистачило - у нього "бронза". Натомість Бондаренко та Беднарек з першої ж спроби взяли 2.24. Доля "золота" майже вирішилася на висоті 2.26 метри, коли Богдан перелетів планку з першої спроби, а поляку цього зробити не вдалося. Дві свої наступні спроби він переніс на 2.28, але і тут його спіткала невдача. З результатом 2.24 (особистий рекорд сезону) він виграв "срібло". 2.28 не підкорилися і Бондаренку, але для перемоги вистачило і попередньої висоти.

В естафеті 4Х400 метрів українська команда у складі Ольги Земляк, Юлії Краснощок, Ганни Ярощук та Юлії Баралей у напруженій боротьбі все ж випередила австралійок на 0.03 секунди і виграли срібні нагороди, до того ж встановивши національний рекорд серед юніорів - 3:34.20 хвилини. Перемогли американки (3:30.19 хв).

Вікторія Болбат у метанні диска з результатом 51.26 метри стала п"ятою. У фіналі також змагалася Марія Кошкарьова, але вище десятого місця їй піднятися не вдалося (48.50 м). Перемогла китаянка Шангксю Ксі (54.96 м).

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Бондаренко став чемпіоном світу з легкої атлетики серед юніорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі