середа, 12 листопада 2008 16:51

Болгарський тренер взяв на себе вину за допінговий скандал

Тренер збірної Болгарії з важкої атлетики Пламен Аспарухов пішов у відставку. Наставник узяв на себе відповідальність за усунення болгарських важкоатлетів від участі в Олімпіаді-2008 через допінг скандал. Про це повідомляє lenta.ru з посиланням на AFP.

У червні 2008 року всіх 11 чоловік, включені в попередній склад олімпійської збірної Болгарії з важкої атлетики, було викрито у вживанні забороненого препарату метандієнона. Збірна у повному складі не була допущена на Олімпійські ігри в Пекіні.

У вересні Міжнародна федерація важкої атлетики (IWF) довічно дискваліфікувала болгарських штангістів Георгія Маркова і Алана Цагаєва. Решта дев"ять спортсменів (шість чоловіків і три дівчини) отримали чотирилітню дискваліфікацію. Болгарську федерацію важкої атлетики оштрафовали на 465 тисяч доларів.

Голова болгарської федерації важкої атлетики Антон Коджабашев заявив, що федерація не найматиме нового тренера на місце Аспарухова.

Зараз ви читаєте новину «Болгарський тренер взяв на себе вину за допінговий скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі