четвер, 15 серпня 2019 11:09

Богдан Бондаренко виграв Чемпіонат світу

Богдан Бондаренко виграв Чемпіонат світу
У 2013 році Бондаренко виграв усі головні старти сезону

15 серпня 2013-го у Москві відбувався Чемпіонат світу з легкої атлетики. Українець Богдан Бондаренко став чемпіоном світу в стрибках у висоту з рекордом світових форумів – 2,41 м. Богдан випередив Мутаза Баршима (2,38 м) із Катару.

Тоді Бондаренко був у неймовірній формі. Він упевнено вигравав головні змагання, у тому числі Діамантову лігу. Тому, коли суперники почали з 2,20 м, Богдан стартовою висотою заявив 2,29. Упевнено її подолавши, Бондаренко почав пропускати висоти – спочатку 2,32. Коли було взято 2,35, Богдан попустив 2,38 м. Баршим узяв 2,38 із першої спроби, а Богдан пішов на рекорд чемпіонатів світу, стрибнувши 2,41.

Катарець замовив 2,44, але не взяв висоту. На його спроби Бондаренко навіть не дивився. Він був зосереджений на рекорді Хав'єра Сотомайора – 2,45.
Після перемоги Богдан спробував перевершити світовий рекорд, піднявши планку на 2,46 м. На жаль, всі 3 спроби успіху українцеві не принесли.

"Перемога була дуже складною, – сказав чемпіон. – Розумію, що на Чемпіонаті світу краще було б не пропускати висоти, а долати кожну з них, та я був змушений це робити. У мене були проблеми з пахом. У кваліфікації намагався не навантажувати його, усе на себе взяла стопа. Зрештою, почала боліти і вона. На 2,29 метрах заболіла нога, і після цього вже було дуже складно. Я пропустив 2,32 метри. Хотів пропускати і 2,35, але пожалів батька. Навіть уявити не можу, що на той момент у нього коїлося всередині".
Світовий рекорд цього разу був дуже близько. Особливо під час виконання другої спроби на 2,46 м.

Хотів пропускати і 2,35, але пожалів батька


"У тому, що не взяв 2,46 у Москві, є і свій плюс. На Олімпіаді в Лондоні в мене був такий самий результат, як і в призерів. Я поступився їм лише за спробами. Але якби тоді потрапив на п'єдестал, зараз би не було такого стимулу боротися. Міг би розслабитися, більше відпочивати. А так було бажання тренуватися, – розповів Богдан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бубка сенсаційно виграв перший Чемпіонат світу

Наступного року Бондаренкові підкорилася висота 2,42 м, яка є національним рекордом України. На Олімпіаді в Ріо Богдан фінішував 3-м із результатом 2,33 м.

Зараз ви читаєте новину «Богдан Бондаренко виграв Чемпіонат світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі