Ексклюзиви
понеділок, 26 листопада 2007 17:37

Блохін: підпишу новий контракт зі збірною на чотири роки

Блохін: підпишу новий контракт зі збірною на чотири роки
Відбувся брифінг Олега Блохіна із засобами масової інформації. Пропонуємо найцікавіші тези і вислови головного тренера збірній України.

Про своє майбутнє

- Незабаром у мене відбудеться розмова з Григорієм Суркісом, після якого можна буде говорити про мою подальшу тренерську долю. У мене буде одне єдине побажання, якщо продовжувати контракт, то на чотири роки. Це не вимога, а просто моє настійне побажання.

Про жеребкування відбору до Мундіалю-2010

- Соперники нам випали прямо скажемо не найпростіші. Безперечно, головними фаворитами є збірні Англії і Хорватії. Хоча інших також не слід скидати з рахунків, і не робити невимушених помилок, які ми допускали в цьому відборі.

Що стосується порівняння з Росією, чекаюче нас в майбутньому, то у нас в групі немає Ізраїлю, з яким слід зіграти внічию в передостанньому турі. Взагалі вважаю чистої води фартом попадання Росії у фінальну частину Євро. Ніхто не припускав, що Хорватія в непотрібному для них матчі зможе обіграти на "Уемблі" Англію. Вважаю, в провалі Англії винен тренер, який не зміг зробити команду з таких сильних гравців з найсильнішого, як на мене, чемпіонату в світі.

Про відбіркововий раунд Євро-2008

- Згоден на все 100%, що ми його провалили. Провалила і команда, і Блохін. Ключовим моментом був матч в Тбілісі, після нього я зрозумів: ми провалюємо відбір. Хоча не можна сказати, що ми грали погано. Наприклад, за гру проти Італії і Франції в Києві мені не було соромно.

Про молодих гравців

- Давайте домовимося відразу не називати 24-річних хлопців молодими. У такому віці вже потрібно голосно про себе заявляти. Та навіть в 20 вже слід добиватися місця в основі.

У нас є багато талановитих гравців: Гладкий, Чигринський, Льопапа, Кравченко - я цього не заперечую. Але потрібно, щоб вони не зупинялися в зростанні і продовжували прогресувати. Наприклад, ми перевірили Гладкого проти Шотландії і Фарерських островів - не дотягував він до рівня збірної.

Мені дуже сподобалася самовіддача Гая і Романчука в грі проти Франції. Так, вони припускалися помилок, але працювали з особливою старанністю. Напевно, так і повинні доводити своє право грати в збірній країни молоді гравці і новачки.

Ми часто спілкуємося з Михайличенко, та ви і самі чули, що він говорить. У молодіжній збірній також не вистачає гравці.

Про воротарів

- Говорять, що у нас є три талановитих молодих воротаря: П"ятов, Шуст і Рибка. Згоден. Але перші двоє грають в одній команді, і один з них точно матиме проблеми з ігровою практикою. Ось ми розраховували на Шуста, а він зараз сидить у глибокому запасі. Рибка також грає виключно за дубль і другу команду, не може конкурувати з Шовковським. Ось і виходить, що останній зі всіма його помилками є практично безальтернативною фігурою.

Про майбутню команду

- Чесно кажучи, як і раніше важко уявити команду без Шевченка, Тимощука, Вороніна і ще пари-трійки хлопців. Тому певний кістяк нової команди є. В міру можливості привертатиме інших футболістів. Хочу спробувати в деяких товариських матчах зіграти без лідерів. Подивитися, як на це реагує команда.

У будь-якому випадку зараз набагато простіше, ніж це було в 2003 році. Тоді потрібно було створювати абсолютно нову команду, награвати людей. Тепер я більше ознайомлений з ситуацією, маю уявлення про ключових виконавців.

Про товариські матчі

- Вже є певний план. 6-го лютого ми граємо на Кіпрі. 26-го березня з Туреччиною і 23 травня з Нідерландами. Вже в наступному сезоні плануються зустрічі з Польщею в серпні і Грецією в листопаді.

Чесно кажучи, я згоден програвати всі товариські матчі, а потім потрапити на чемпіонат світу, як це було перед першим моїм відбором. Пам"ятаєте, після поразки від Англії з рахунком 0:3, мені поставили питання: "Хто гратиме в збірній?". Я тоді відповів, мовляв, ті ж хлопці і, більш того, вони добиватимуться результату.

Джерело: www.football.ua
Зараз ви читаєте новину «Блохін: підпишу новий контракт зі збірною на чотири роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути